Windpark Lopik open voor publiek tijdens open dag De Copen

juni 2, 2017

Windpark Lopik open voor publiek tijdens open dag De Copen

Op bedrijventerrein De Copen heerst volop bedrijvigheid. Op 17 juni openen de bedrijven hier hun deuren om de bezoekers te laten beleven wat er allemaal gebeurt. Voor Eneco, de NMU en de gemeente Lopik aanleiding om een van de windmolens op die dag open te stellen en bezoekers te vertellen welke mogelijkheden er zijn om anders met energie om te gaan. Iedereen is die dag tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Nieuwegein: wind molens energieagenda tempo visieBinnen de energievoorziening zijn er grote veranderingen in Nederland. Ons land zit midden in de overgang van traditionele energievoorziening naar duurzame energie. Graag vertellen we de bezoekers meer over de mogelijkheden die er zijn om anders om te gaan met energie. De volgende organisaties zijn aanwezig:

  • De gemeente Lopik vindt het belangrijk om de overstap naar duurzame energie te stimuleren, zodat een bijdrage geleverd wordt aan het afgesloten Energieakkoord. Zo is onlangs besloten zonnepanelen aan te brengen op het gemeentehuis en de gemeentewerf/brandweerkazerne.
  • De NMU staat staat voor een mooie en duurzame provincie en levert graag haar bijdrage aan de transitie naar schone energie, met respect voor de omgeving (mensen, landschap, natuur). De NMU kan en wil een burgercoöperatie helpen oprichten en ondersteunen.
  • Onder leiding van Eneco kan een kijkje worden genomen in een van de windmolens. Daarnaast kunnen de bezoekers terecht voor vragen over het opwekken van duurzame energie, zowel voor bedrijven als huishoudens.
  • Provincie Utrecht; zij wil de omslag naar schone energie stimuleren en heeft daarbij als doel dat op het grondgebied van de provincie niet meer energie wordt verbruikt dan wordt opgewekt. Dat kan door duurzamere opwekking en door energiebesparing.
  • AlliantiePlus: ‘de bewoner aan de knoppen; renoveren voor iedereen’. Tot niveau van energieneutraal! (www.alliantieplus.com).
  • We Drive Solar: Eindeloze mobiliteit met de kracht van de zon; 100% elektrische auto delen met de buurt, dat kán! (www.wedrivesolar.nl).
  • In2ecobuildings: Nul-Op-De-Meter (NOM) of Beter, energieneutrale & andere duurzame oplossingen voor je woning. Advies om je woning te laten (ver)bouwen naar energieneutraal of zelfs energieleverend. Zonder in te leveren op comfort. Voor uitvoering werkt In2ecobuildings samen met Center4Energy.

Windpark Lopik

Windpark Lopik bestaat uit drie windmolens en is in 2007 geopend. Samen leveren deze windmolens voldoende windstroom voor ruim 4.000 huishoudens. Het windpark ligt bij het industrieterrein aan de Copenweg 3 in Lopik.

Graag tot ziens dus in De Copen op 17 juni!