Wethouder Van Hooijdonk opent ANNE, startpunt voor omwoners

februari 7, 2017

Wethouder Van Hooijdonk opent ANNE, startpunt voor omwoners

Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk heeft maandagochtend ANNE, het nieuwe centrum voor woningverduurzaming geopend. ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en is gevestigd op het Veemarktplein 41, pal naast de Jaarbeurs. “De markt voor renovatie en transformatie is enorm! Als we de doelstellingen voor 2050 willen halen, moeten we bij iedere voordeur langs. ANNE helpt om ‘gewone’ mensen te inspireren en informeren.” De NMU vindt dit een fantastisch initiatief en doet graag mee.

‘Inwoners van de stad Utrecht, maar ook van daarbuiten, kunnen er uitvinden wat er allemaal mogelijk is op gebied van verduurzaming van je eigen woning, zegt Ieke Benschop, projectleider energie. ‘En het is het een ontmoetingsplaats voor partijen die vooruit willen en elkaar nodig hebben. Burgers, energiecoöperaties, huurders, gemeenten, bedrijven, NGO’s, woningcorporaties, sportclubs, allemaal! De NMU’ers zullen graag af en toe bij ANNE verkeren en er bijeenkomsten organiseren.’ Adjunct-directeur Josja Veraart noemt dit weer een stap voorwaarts in de energietransitie waar wij als NMU hard aan werken. ‘ANNE vervult een rol in de bewustwording en educatie en het verbinden van partijen die werken aan de energietransitie. Dus ANNE telt op bij de doelstellingen die wij willen realiseren!’

Open Huis tijdens de bouwbeurs

ANNE is een stichting door en voor participanten. Samen willen zij de verduurzaming van de annewoningvoorraad in Nederland een boost geven. ANNE houdt Open Huis tijdens de Bouwbeurs, van 6 tot en met 10 februari. Iedereen die benieuwd is, is van harte welkom om een kijkje te nemen en zelf te ervaren wat warmte, isolatie en licht met je doen. Verschillende leveranciers (participanten) demonstreren op welke manier hun klimaatsystemen kunnen worden toegepast in ieder gebouw. Of het nu een woning of kantoorgebouw is. Initiatiefnemer Arthur Lippus: “Bijzonder is dat verschillende leveranciers samen werken aan één systeem. Bezoekers kunnen zelf zien, voelen en ervaren op welke manier ze hun eigen woning toekomstbestendig en comfortabeler kunnen maken.”

Rianne Bakker organiseert vanuit ANNE excursies naar andere NOM-huizen. Nieuwe excursie volgt over 3 weken. Contact opnemen met Rianne Bakker, rianne@energie-u.nl 0646001684. Bij ANNE worden ook energie-ambassadeurs getraind.

We Drive Solar

We Drive Solar is we drive solar100% schone mobiliteit met de kracht van de zon. Dit past heel goed bij de ambities van ANNE om Nederland duurzamer te maken. ANNE heeft dan ook een ‘eigen’ auto van We Drive Solar. Ook de EBU, Buro-E en Journey Works ook gebruik maken van deze auto. Vanaf ANNE kunnen mensen met de speciale We Drive Solar auto op excursie in Utrecht en echte Nul op de meter projecten ontdekken. Tijdens de Open Coffee Bouw kreeg ANNE de sleutels officieel overhandigd.

Over ANNE

ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal. Het is een stichting die de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad een boost wil geven. Zowel marktpartijen als consumenten kunnen zich laten inspireren en informeren over de mogelijkheden van energieneutraal  wonen. Bij ANNE hebben verschillende leveranciers hun oplossingen aan elkaar gekoppeld, zodat de bezoeker het verschil en comfort zelf kan ervaren.