‘Weet Wat Je Verbruikt’ van start met Zimra Geurts

mei 19, 2015

‘Weet Wat Je Verbruikt’ van start met Zimra Geurts

Veel Utrechtse studenten betalen te veel voor energie. Ook zitten die energiekosten vaak verstopt in de huurrekening en worden die niet apart afgerekend. Dit prikkelt niet om zuiniger met energie om te gaan. Daarom lanceert de NMU de campagne ‘Weet Wat Je Verbruikt’.

Op 20 mei ging deze campagne spetterend van start in De Daktuin op De Uithof. De Bekende Utrechtse Zimra Geurts, theatergezelschap Aangenaam Verrast en wethouder Lot van Hooijdonk speelden daar een grote rol bij.

Met de campagne ‘Weet Wat Je Verbruikt’ wil de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) studenten stimuleren om hun energierekening op te vragen bij hun huisbaas.  Als de energierekening bekend is, kunnen studenten zien of ze te veel voor hun energie betalen. Zo ja, dan kunnen ze hun huisbaas vragen om verlaging van hun huur.

Wethouder Van Hooijdonk

Maar… Energie besparen doe je natuurlijk niet alleen! Daarop kwamen studenten in Utrecht  samen op De Daktuin Utrecht, voor de kick-off van de campagne Weet Wat Je Verbruikt. De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk benadrukte het belang om als student je verbruik te weten en om te gaan besparen.

Theatersport

Verder voorzag theatergroep Aangenaam Verrast de studenten van toptips, knappe grappen en briljante woordspelingen – met als gastartieste Zimra Geurts. Aangezien ‘samen douchen’ één van de energiebesparende tips is, speelde een douche met bijbehorend gordijn een belangrijke bijrol. Ten slotte voegde Zimra Geurts de daad bij het woord door zich te ‘unpluggen’ en een grote stekker uit het stopcontact te trekken.

Je eigen ‘message in a bottle’

Om de daad bij het woord te voegen konden studenten zelf meegebrachte lege plastic flessen direct omtoveren tot waterbesparende producten. Motto: Leave your own message in a bottle!

Samenwerking

De NMU is deze campagne begonnen in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Bij het benaderen van verhuurders wordt samengewerkt met de Vereniging Vastgoedbelang.