Wat betekent auto delen voor jou?

april 19, 2013

Wat betekent auto delen voor jou?

 Wat betekent het delen van vervoermiddelen voor jou? De NMU is op zoek naar mensen die graag met ons mee willen denken over het onderwerp ‘buurtmobiliteit’. Samen met je buren auto’s, elektrische fietsen en scooters delen. Denk ook mee over buurtmobiliteit en meld je nu aan voor onze online-enquête De Groene Peiler.

Meld je hier aan voor het online panel De Groene Peiler!

De NMU gaat aan de slag met buurtmobiliteit, samen met bewoners van straten en buurten in Utrecht en Amersfoort. We helpen met het zoeken van slimme, goedkopere oplossingen en het benutten van kansen om meer ruimte te creëren voor groen en spelen.

Online panel De Groene Peiler

Binnenkort wordt de vragenlijst over buurtmobiliteit verspreid via het online panel De Groene Peiler van de NMU, de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Je kan je hier melden voor het online panel De Groene Peiler en je ontvangt binnenkort de vragenlijst over buurtmobiliteit.

NMU onderzoekt

De antwoorden in de enquête over buurtmobiliteit helpen ons enorm. We stellen het zeer op prijs als je mee wilt doen. De vragen over dagelijks gebruik over fiets of auto en wensen tot auto delen helpen ons bij het onderzoek naar de mogelijkheden voor buurtmobiliteit.

Wat is Buurtmobiliteit?

In het project Buurtmobiliteit organiseren bewoners met elkaar hun vervoer. Door gezamenlijk gebruik van auto’s, bakfietsen, e-bikes en dergelijke worden kosten en ruimte bespaard. En toch kan iedereen zich vervoeren op de momenten en wijze waarop hij of zij wil. Dezelfde of meer vrijheid dan nu, maar dan slimmer georganiseerd. En de winst is voelbaar in de portemonnee en zichtbaar in de openbare ruimte!

We zijn op zoek naar actieve groepen in Amersfoort en Utrecht die hun vervoer anders willen organiseren. Ja kan je gegevens achterlaten op het formulier op de pagina over buurtmobiliteit.