Warme belangstelling voor energiebespaarcafés Utrechtse Waarden

november 26, 2012

Warme belangstelling voor energiebespaarcafés Utrechtse Waarden

De energiebespaarcafés in de Utrechtse Waarden trokken de afgelopen weken honderden geïnteresseerde bewoners. Daarmee kwam de campagne ‘Meer Waarden met minder energie’ goed op stoom. Zo werden er tientallen energieadviezen aangevraagd en ook al de nodige zonnepanelen besteld.

In totaal vonden er zes bewonersavonden ofwel energiebespaarcafés plaats. Het eerste café in Montfoort trok ruim 60 bewoners; daarna volgden avonden in IJsselstein, Lopik, Linschoten en Oudewater. Elke avond had zijn eigen dynamiek. Maar uit de aantallen aanwezigen (in totaal zo’n 300) en de grote interesse in energieadviezen en zonnepanelen, blijkt dat de tijd rijp is voor energiebesparing op grote schaal!

40 energieadviezen

In totaal vroegen 40 bewoners een energieadvies aan, tegen een speciale, gereduceerde prijs van € 100 (normaal € 350). Uit dat advies zal blijken welke energiebesparende maatregelen in hun huis het meeste zin hebben. De bewoners zijn inmiddels door de energieadviseurs benaderd voor het maken van een afspraak.

Gratis energieadvies

Verder kreeg in elk Energiebespaarcafé één gelukkige bewoner een gratis energieadvies, aangeboden door de samenwerkende ondernemers. Alle adviesaanvragers, inclusief de winnaars van het gratis advies hebben intussen bericht gekregen van de NMU en krijgen zo spoedig mogelijk de energieadviseur op bezoek. Op basis daarvan krijgen ze een rapport, met daarbij een offerte van de lokaal samenwerkende ondernemers.

Over de campagne

Met de campagne ‘Meer Waarden met minder energie’ willen de initiatiefnemers bewoners stimuleren om thuis energiebesparende maatregelen te nemen, door ze te helpen met advies en uitvoering. Dat levert al gauw honderden euro’s per jaar op aan minder gas- en elektriciteitsverbruik, én een comfortabeler huis!

De initiatiefnemers van de campagne zijn de Natuur en Milieufederatie Utrecht, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, de gemeenten IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik, én de lokale ondernemers. Zie voor meer informatie en de speciale nieuwsbrief www.meerwaardenmetminderenergie.nl. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).