Volop aanbevelingen voor beleid rond nul-op-de-meter renovaties

november 17, 2014

Volop aanbevelingen voor beleid rond nul-op-de-meter renovaties

Dinsdag 11 november 2014 vond in het nieuwe stadskantoor van de gemeente Utrecht een bijeenkomst plaats on der titel ‘Gemeenten stimuleren nul-op-de-meter renovaties. Eenduidig regionaal beleid’. Georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie, in samenwerking met Energiesprong en provincie Utrecht.

De bijeenkomst werd bezocht door negen gemeenten uit de provincie Utrecht (Amersfoort, Baarn, De Bilt, Houten, Leusden, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, Zeist). Vaak met mensen vanuit Klimaatbeleid, maar ook afdelingen Vergunningen en Welstand. Ook de Omgevingsdienst Utrecht, BENG!, Platform Wijk bij Duurzaam, de bestuursondersteuning van U10 en adviseurs van Welstand en Monumenten waren aanwezig.

Aan het eind van de middag werden de resultaten van de werksessies aangeboden aan Michiel van Liere, wethouder van gemeente Houten. Hij is één van de vier betrokken bestuurlijke trekkers van de U15-gemeenten van dit thema. Hij neemt het mee naar zijn overleg met collega wethouders van de U15, 28 november as om te bespreken hoe hiermee verder.

Verslag van de werksessie

In dit verslag (PDF, opent in nieuw venster) leest u wat de resultaten van de werksessies waren.

Meer info bij Ieke Benschop, Natuur en Milieufederatie Utrecht, i.benschop@nmu.nl, tel. 030 2567355