Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Voedselbossen veroveren provincie Utrecht

Voedselbossen veroveren provincie Utrecht

Voedselbossen zijn nog relatief onbekend in Nederland. Maar de laatste tijd komt hier steeds meer aandacht voor en ook in Utrecht zijn recent enkele hectares voedselbos aangelegd.

Een voedselbos is een aangeplant bos met een groot aantal bomen en struiken die bijvoorbeeld bessen of noten dragen. De bossen hebben een hoog productieniveau, zonder toepassing van (kunst)mest of bestrijdingsmiddelen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de ecologische principes van een natuurlijk bos, zijn voedselbossen goed bestand tegen ziekteplagen of droogte. Voedselbossen kennen een hoge biodiversiteit en leveren een bijdrage aan het herstel van de bodembodemvruchtbaarheid. Bovendien zijn de bossen aantrekkelijk om in te recreëren.

Wilt u meer weten over voedselbossen en de mogelijkheden om zulke bossen in Utrecht aan te planten? Kom dan op 16 december naar de NMU bijeenkomst over kansen voor duurzame landbouw. Een medewerker van Food Forests Nederland geeft een presentatie en gaat in op de vraag of voedselbossen al dan niet een nieuwe vorm van landbouw zijn. Na afloop is het ook nog mogelijk om een voedselbos te bezoeken. De bijeenkomst vindt namelijk plaats in Makeblijde (Houten). Op deze locatie is in 2014 een voedselbos aangeplant.

Via deze link vindt u het programma van de bijeenkomst op 16 december en kunt u zich aanmelden:https://www.nmu.nl/nieuws/bijeenkomst-duurzame-landbouw-in-houten/


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI