‘Utrecht moet mondiale fietshoofdstad worden’

november 23, 2015

‘Utrecht moet mondiale fietshoofdstad worden’

Stichting World Bike Capital Utrecht (WBCU) wil Utrecht ‘Bike Capital of the World’ maken. De plannen en afspraken die daarover werden gemaakt zijn gebundeld in een convenant dat op 20 november werd overhandigd aan verkeerswethouder Lot van Hooijdonk. 

Tijdens de bijeenkomst lanceerden initiatiefnemers Paul Hoffschult, Paul Wilke, Martijn Rademakers en Bas Hilckman hun stichting WBCU. ‘Qua schaal is Utrecht een zeer geschikte stad om als innovatief fietslab te gaan fungeren, bijvoorbeeld innovatieve fietspaden,’ aldus Paul.

De stichting heet World Bike Capital Utrecht, maar het merk dat wereldwijd bekend moet gaan worden heet Dutch Bike Capital. Dit label moet staan voor alles op innovatief fietsgebied, waarbij Utrecht dé kennishub moet worden op alle gebieden. Het is een landelijk initiatief met het brandpunt in Utrecht.

Bike Capital 006
Adjunct-directeur Josja Veraart (NMU): De doelstellingen waar de NMU al lange tijd aan werkt, gaan prima samen met de ideeën van World Bike Capital Utrecht.

De NMU moedigt het initiatief aan. Adjunct-directeur Josja Veraart vind het mooi om te zien dat doelstellingen waar de NMU al lange tijd aan werkt, zoals gezonde luchtkwaliteit en ‘meer mensen op de fiets’, prima samengaan met de ideeën van World Bike Capital Utrecht. ‘Wij hopen dan ook met krachtenbundeling een extra impuls te kunnen geven,’ zei ze tijdens de lancering.

Bron en filmpje: http://www.duic.nl/nieuws/duic-tv-stichting-lanceert-platform-om-utrecht-fietshoofdstad-van-de-wereld-te-maken/