Tussenstand verkiezing Groene Utrechter 2014

september 24, 2014

Tussenstand verkiezing Groene Utrechter 2014

 Het publiek kan nog twee dagen stemmen op een van de 10 genomineerden van de Groene Utrechter van 2014. Er zijn op dit moment al 1493 stemmen uitgebracht. Op de voorlopige nr 1 staat de Openbare Basisschool Pantarijn met 298 stemmen. Op de voorlopige nr 2 staat Katholieke Basisschool de Kubus: met 289 stemmen. Op de voorlopige nr 3 staat Mevrouw Groen met 250 stemmen

De drie genomineerden met de meeste stemmen gaan door naar de tweede ronde waarin een professionele jury de nummer 1 kiest. Er zijn op dit moment al 1493 stemmen uitgebracht. Stemmen kan nog tot 27 september op deze pagina. De voorlopige tussenstand van 24 september is:

Op 1 de Openbare Basisschool Pantarijn, het PantaPlein met 298 stemmen. De school runt een groene moes- en kruidentuin, een natuur- en milieu educatief educatief project waarin leerlingen veel kunnen beleven, ontdekken en leren.
Op 2 staat Katholieke Basisschool de Kubus: met 289 stemmen. De school heeft via crowdfunding zonnepanelen aangeschaft en wekt haar eigen stroom op.
Op 3 staat Mevrouw Groen met 250 stemmen, een theatervoorstelling over plastic soep voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.
Op 4 staat Dorien Soons: Voetprint Cooking met 163 stemmen. Dorien brengt duurzaam voedsel onder de aandacht met duurzame recepten.
Op 5 staat Rento Hermanns van RondomDOM met 121 stemmen. Rento adviseert burgers op gebied van energiebesparing en milieuvriendelijke bouwmaterialen.
Op 6 staat Krijgdekleertjes.nl met 111 stemmen, een online community van duizenden ouders die online kinderspullen ruilen.
Op 7 staat De Vlinderhof met 102 stemmen, een unieke vaste planten tuin dat opgezet is vanuit een bewonersinitiatief in Leidsche Rijn.
Op 8 staat UMEF met 82 stemmen, een initiatief dat festivals verduurzaamd en duurzaamheid onder de aandacht brengt op festivals en evenementen.
Op 9 staat Platform Ecotransferium de Wetering met 34 stemmen, een voorbeeld op het gebied van duurzame mobiliteit.
Op 10 staat De kledingbibliotheek in Utrecht met 32 stemmen, de grootste kledingbibliotheek die hippe kleding uitleent.

Op 27 september stopt de stemmodule op deze site. Daarna selecteert een ervaren jury een nummer 1 uit de Top 3. De jury bestaat uit oud-minister Jacqueline Cramer van Milieu, directeur Joris Hoogenboom van de NMU en duurzaam ondernemer Robin Berg van LomboXnet. Deze nummer 1 wordt in het televisieprogramma Van Graszaad tot Zonnecel op RTV Utrecht bekend gemaakt, ontvangt een geldbedrag voor zijn initiatief en mag zich de Groenste Utrechter van 2014 noemen.