Themabijeenkomst Gezonde Stad – Gezonde Mobiliteit

april 10, 2015

Themabijeenkomst Gezonde Stad – Gezonde Mobiliteit

U15Op dinsdag 21 april vindt in het Provinciehuis de themabijeenkomst Gezonde Stad – Gezonde Mobiliteit plaats, georganiseerd door de Provinciale Commissie Leefomgeving (PCL). Praat mee over gezonde mobiliteit en hoe de provincie die kan bevorderen! Aanmelden kan tot 14 april.

Op dinsdag 21 april zal in het Provinciehuis in Utrecht de PCL themabijeenkomst Gezonde Stad – Gezonde Mobiliteit worden gehouden. Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom in de foyer van het Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht, waar u wordt ontvangen met een klein hapje en een drankje.

PCL-lid Leendert van Bree zal ingaan op de Gezondheidsopgaven in de Duurzame Stad van de Toekomst en hoe Actieve en Passieve Mobiliteit daarin een plek moeten krijgen. Basis voor zijn verhaal is onder andere de TU/e/RIVM/PBL publicatie ‘Bouwen aan een gezonde stad’ (2014), waaraan hij meewerkte.

Eline Scheepers van het RIVM zal ingaan op de relatie tussen Mobiliteit en Gezondheid en de aandachtspunten voor beleid die hieruit voortvloeien.

Rients Dijkstra, Rijksadviseur voor Infrastructuur en Stad zal een pleidooi houden voor de fiets als onmisbare schakel in de regionale mobiliteit. Hij is met het College van Rijksadviseurs opdrachtgever van de publicatie ‘NL-Fietsland’ (2014).

Vervolgens zal onder leiding van PCL-lid en NMU-directeur Joris Hogenboom een discussie plaatsvinden tussen een panel en de zaal over de kansen voor de Provincie om gezonde mobiliteit te bevorderen.

Graag aanmelden vóór 14 april 2015 op: pcl@provincie-utrecht.nl, onder vermelding van naam en organisatie.