Subsidie voor energiebesparing in scholen, buurthuizen en andere gebouwen

december 5, 2013

Subsidie voor energiebesparing in scholen, buurthuizen en andere gebouwen

Goed nieuws voor sportaccommodaties, kerken, culturele centra en andere maatschappelijke gebouwen: de gemeente Utrecht geeft subsidie voor energiebesparende maatregelen! Het gaat dan om dubbelglas en isolatie van spouwmuur, vloer en dak. Wees er snel bij, want op=op!

Isolatie en dubbelglas zijn erg aantrekkelijke maatregelen: de investering is snel terugverdiend en het comfort verbetert. Maar zeker bij grotere gebouwen kan er wel een forse investering nodig zijn. Daarom is een subsidieregeling zoals deze erg welkom.

Voor wie is de subsidie?

De subsidieregeling geldt voor alle eigenaren, gebruikers of huurders van bestaand maatschappelijk vastgoed in de stad Utrecht. Het gaat dan bijvoorbeeld om buurthuizen, (brede) scholen, opvangcentra, sportaccommodaties, kerken, culturele centra, bibliotheken en andere voorzieningen met een maatschappelijke functie.

Welke maatregelen krijgen subsidie?

De volgende energiemaatregelen komen in aanmerking voor maximaal € 50.000 subsidie:

  • vervangen enkel glas of dubbelglas ouder dan 20 jaar
  • spouwisolatie
  • dakisolatie
  • vloerisolatie

Op zoek naar inspiratie?

Op zoek naar inspiratie voor maatregelen? De NMU heeft veel informatie verzameld over energiebesparing bij o.a. zorginstellingen en monumenten. Die informatie is gratis toegankelijk. Verder is (dak)isolatie vaak een goed moment om de mogelijkheden voor zonnepanelen te bekijken; daarvoor ontwikkelde de NMU de Zonnepanelencalculator. Informatie over zonnepanelen op schooldaken is te vinden bij het Servicepunt HIER opgewekt.

Meer informatie en aanvragen subsidie

De regeling is per 11 november 2013 opengesteld. Eigenaren of gebruikers kunnen tot maximaal € 50.000 subsidie krijgen voor een pand. Voor de regeling geldt op=op. In totaal is er € 1.900.000 beschikbaar voor subsidies.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier is te vinden op www.utrecht.nl/subsidiemaatschappelijkvastgoed.