Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Subsidie op zonneboilers voor bewoners van de stad Utrecht

Subsidie op zonneboilers voor bewoners van de stad Utrecht

Vanaf 6 januari 2014 kunnen Utrechters 500 euro subsidie van de gemeente krijgen als ze een zonneboiler kopen. Met zo’n boiler kun je zonne-energie omzetten in warm water, bijvoorbeeld voor het douchen. Je bespaart dan voortaan jaarlijks zo’n 120 euro op je gasrekening. En je stoot minder CO2 uit!

In totaal is er € 100.000 beschikbaar uit het Intiatievenfonds Utrechtse Energie. Daarmee kunnen 200 zonneboilers worden geplaatst. Als een woning op het gasnet is aangesloten is het zinvol om bij vervanging van de verwarmingsketel de aanschaf van een zonneboiler te overwegen.

De aanschaf van zonneboilers vereist maatwerk; het is dus raadzaam om vakkundig advies in te winnen. De subsidie is vanaf 6 januari 2014 aan te vragen bij het digitale loket van de gemeente. Ook Verenigingen van Eigenaren kunnen de subsidie aanvragen.

Met het programma Utrechtse Energie ondersteunt de gemeente bewoners en bedrijven bij het nemen van energiebesparende en duurzame maatregelen. Voor meer informatie is er ook een blad met Veelgestelde vragen te downloaden.

Illustratie: Berend Wagenvoort, Herberg PV


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI