Studenten zien kansen voor Cirkelstad regio Utrecht

juli 28, 2014

Studenten zien kansen voor Cirkelstad regio Utrecht

In de regio Utrecht liggen kansen om bouw- en sloopafval opnieuw te gebruiken, en tegelijkertijd werklozen aan een baan te helpen. Dat concluderen studenten van de Hogeschool Utrecht na onderzoek in opdracht van de NMU en Cirkelstad Rotterdam.

De Natuur en Milieufederatie en Cirkelstad Rotterdam vroegen studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde om onderzoek te doen naar de kansen voor het toepassen van de principes van circulaire economie in de bouw, oftewel het oprichten van een Cirkelstad regio Utrecht.

Zij hebben hiertoe naast literatuurstudie, ook interviews gehouden bij mogelijke opdrachtgevers (gemeenten, woningcorporaties) en marktpartijen (slopers, grondstofverwerkers en ontwikkelaars).

Conclusie van het onderzoek is dat er zeker kansen liggen voor deze regio. Meer hierover is te lezen in het Adviesrapport Cirkelstad Regio Utrecht.

In het najaar gaan Cirkelstad Rotterdam en NMU samen met marktpartijen en overheden, en partners als de Hogeschool Utrecht, Utrecht Sustainibility Institute en de Economic Board verder met concretisering van de plannen.