Studenten aan de slag met circulaire en inclusieve economie

mei 5, 2014

Studenten aan de slag met circulaire en inclusieve economie

Welke kijk hebben opdrachtgevers en aanbieders op het thema ‘circulaire en inclusieve economie’? Dat gaan acht masterstudenten technische bedrijfskunde de komende twee maanden onderzoeken. Ze komen dus graag in contact met o.a. corporaties, vastgoedeigenaren, slopers en ontwikkelaars!

De Natuur- en Milieufederatie Utrecht en Cirkelstad Rotterdam hebben een onderzoek uitgezet bij Hogeschool Utrecht. Acht masterstudenten technische bedrijfskunde gaan in de komende twee maanden opdrachtgevende en -nemende partijen interviewen in regio Utrecht.

Twee thema’s staan centraal in het onderzoek: ‘de circulaire economie’ en ‘de inclusieve economie’. Dan gaat het bijvoorbeeld om hergebruik van grondstoffen en producten, en het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De studenten bevragen de betrokken partijen naar hun eigen visie en ervaringen hierover. Op basis van de antwoorden adviseren de studenten of er een volgende stap moet komen, hoe dat moet en welke partijen dat kunnen doen. De presentatie van het rapport vindt plaats op 26 juni.

Bent u een mogelijke opdrachtgever (gemeente, woningcorporatie, vastgoedeigenaar) of aanbiedende partij (sloper, logistiek grondstoffen, ontwikkelaar) en wilt u een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Neemt u dan even contact op met de NMU, Ieke Benschop.