Stem voor de Utrechtse natuur!

juni 11, 2015

Stem voor de Utrechtse natuur!

stemvoornatuurEen vaartocht over de plassen. Een wandeling in het bos. Een zonsondergang langs de rivier. Een roffelende specht. Op dit soort momenten realiseren we ons dat de natuur ons leven rijker maakt. En, genieten we van de rust en de schoonheid.

Onze meest waardevolle natuur – in onze provincie o.a. de Nederrijn, de Oostelijke Vechtplassen en de Zuidoever van het Eemmeer en Gooimeer – wordt beschermd door Europese regelgeving. Maar helaas overweegt de Europese Commissie deze regelgeving af te zwakken.  En de vooruitgang die we de afgelopen decennia voor de natuur hebben geboekt teniet te doen.

Maar als we met zijn allen laten weten hoeveel we van de natuur houden, kunnen we voorkomen dat de natuur haar bescherming verliest. Als Natuur en Milieufederaties dragen we daar graag aan bij.

Laat jouw stem horen voor de natuur!

De Europese Commissie wil jouw mening weten, dus laat jouw stem horen! Dat kan op www.stemvoornatuur.nl. We hebben de antwoorden al ingevuld die onze natuur het beste beschermen. Kom in actie en vul je gegevens in. Stem voor de Natuur!