Stem op jouw favoriete duurzame Utrechtse ondernemer!

april 29, 2015

Stem op jouw favoriete duurzame Utrechtse ondernemer!

Wemvo_prijs_logolk Utrechts bedrijf krijgt jouw stem en eindigt bovenaan voor de MVO-prijs Utrecht 2015? De nominatieronde is voorbij en elf bedrijven zijn doorgegaan naar de publieksstemming. Breng nu je  stem uit via www.mvoprijs.nl. Stemmen kan tot 22 mei. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan door naar de finaleronde.

De winnaar van de MVO-prijs mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht noemen. Nog elf bedrijven zijn in de race. Ze presenteren zich op www.mvoprijs.nl. Tot 22 mei kan het Utrechtse publiek haar stem uitbrengen. Na sluiting van de publieksstemming worden de drie finalisten bekend gemaakt. Een deskundige jury bezoekt de drie bedrijven die de meeste stemmen hebben gekregen en beoordeelt hun MVO prestaties.

 De jury bestaat dit jaar uit:

  • Jeroen Kreijkamp, Wethouder Economische Zaken Gemeente Utrecht
  • Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid Rabobank Nederland
  • Jan Moggré, Bestuurslid MKB Utrecht, DGA bij Précon Foodmanagement
  • Talitha van den Elst, Bestuurslid Ondernemersvereniging Lage Weide, Directeur UW Reïntegratie

Uitreiking tijdens Festival het Groene Peloton

De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de prijs vindt plaats op 18 juni 2015, als onderdeel van Festival Het Groene Peloton (www.groenepeloton.nl). Dit festival biedt aandacht aan bedrijven en bewoners die actief bijdragen aan verduurzaming van de stad Utrecht. Gemeente Utrecht organiseert dit evenement in samenwerking met Economic Board Utrecht, Utrecht Inc, Natuur en Milieufederatie Utrecht en Zienergie. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de koplopers in hun sector. De MVO-prijs Utrecht beloont Utrechtse ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen en zet andere vooruitstrevende verantwoorde ondernemers in het zonnetje.