Spetterende start campagne Weet Wat Je Verbruikt

mei 21, 2015

Spetterende start campagne Weet Wat Je Verbruikt

Op 20 mei vond de kick-off plaats van de campagne Weetwatjeverbruikt plaats. In een zonnige Daktuin toonde de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk zich een ware supporter van de campagne. ‘Studenten hebben recht op een exclusieve huur, zodat ze weten wat ze per maand kwijt zijn aan energie,’ zei ze. ‘Zo kunnen ze een goede bijdrage leveren aan energiebesparing – en geld overhouden voor leuke dingen!’

Gemeente levert bijdrage

Van Hooijdonk riep studenten op om de website van de campagne te gebruiken voor inzicht in hun energieverbruik, verlaging van hun maandelijkse kosten, en voor bespaartips. De gemeente blijft zelf actief met vele energieprojecten en werkt daarbij samen met organisaties, bedrijven en natuurlijk de inwoners. Bijna een vijfde van alle Utrechters is student, dus een belangrijke doelgroep!

Stekker uit het stopcontact

Bij de kick-off speelde de Utrechtse Theatergroep Aangenaam Verrast, TV-personality Zimra Geurts – ook uit Utrecht – als gastspeler. Zimra trok uiteindelijk een reusachtige stekker uit een stopcontact – en daarmee is de campage nu van start!

Over de campagne

Met de campagne ‘Weet Wat Je Verbruikt’ wil de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) studenten stimuleren om hun energierekening op te vragen bij hun huisbaas.  Als de energierekening bekend is, kunnen studenten zien of ze te veel voor hun energie betalen. Zo ja, dan kunnen ze hun huisbaas vragen om verlaging van hun huur.