Smart Solar Charging voor lokale zonne-energie coöperaties

september 28, 2016

Smart Solar Charging voor lokale zonne-energie coöperaties

Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op de zon in deelauto’s is nog veel mooier. Het consortium Smart Solar Charging werkt hieraan in de Utrechtse regio. Maar wat kun je hiermee als lokaal energie-initiatief? Dat legt Robin Berg, directeur LomboXnet, op 27 oktober uit!

Smart Solar Charging

Waar: Utrecht (exacte locatie volgt)
Wanneer: Donderdag  27 oktober 20.00 – 21.30
Wie: Lokale energie cooperaties/initiatieven,  initiatiefnemers van collectieve zonne-energie  projecten
Aanmelden: Wijnand Jonkers: w.jonkers@nmu.nl, (030) 2567362

Aansluiten op project uit Lombok

Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op de zon in deelauto’s is nog veel mooier. Zeker als het ‘gridstress’ reduceert en de kern vormt van een duurzaam wijkenergiesysteem: batterijen slaan het overschot aan zonne-energie op, later benut in de wijk op het moment dat de energievraag en -prijzen hoog zijn.

Het consortium Smart Solar Charging met o.a. Stedin, GE, Renault, de gemeente Utrecht onder leiding van LomboXnet werkt hieraan; de regio Utrecht is inmiddels internationaal koploper. Robin Berg, directeur LomboXnet geeft een korte toelicht wat dit kan betekenen voor lokale energie-initiatieven. Zie www.lomboxnet.nl/smart-solar-charging voor meer informatie.

Versnellen van collectieve zonne-energie

Veel energie initiatieven in de provincie Utrecht zijn actief met collectieve zonne-energie projecten. We kunnen hierin veel van elkaar leren. In het voorjaar is er al een uitwisseling geweest voor postcoderoos projecten. Met deze bijeenkomst komt hier een vervolg aan. Twee initiatieven pitchen hoe hun project verloopt en waar ze tegen aan lopen. Daarna gaan we in groepjes in gesprek rondom een specifiek thema, zoals opstellen  businesscase, werving deelnemers of vergunning voor zonneweides. Wil je zelf ook een casus of onderwerp inbrengen? Meld dit dan via w.jonkers@nmu.nl

Programma Smart Solar Charging

19.45 uur Inloop met koffie
20.00 uur Welkom en inleiding
20.10  uur  Presentatie Robin Berg over Smart Solar Charging

  • Wat houdt het project in?
  • Hoe kun je aansluiten bij het project?
20.30 uur Korte discussie n.a.v. de presentatie
20.50 uur Pitches van een tweetal collectieve zonne-energie projecten in de provincie Utrecht
21.00 uur In kleine groepjes in gesprek over het versnellen van zonne-energie projecten
21.30 uur Borrel en napraten