Save the date: 1 juni werkconferentie ‘Van het aardgas los’

april 21, 2017

Save the date: 1 juni werkconferentie ‘Van het aardgas los’

In de energietransitie staan we aan de vooravond van een groots traject: we gaan namelijk met onze woningen van het aardgas los. Maar hoe we dit aanpakken, wat er bij komt kijken en wie welke rol heeft, staat allemaal nog niet vast. De provincie Utrecht, NMU, EBU, U10 en Stedin nodigen u uit om samen met mensen van gemeenten, corporaties, netbeheerder, energieleveranciers, waterschappen en grote instellingen de opgave in beeld te brengen. Vervolgens werken we op deze dag gezamenlijk toe naar een routekaart voor een aardgasloze provincie Utrecht!

van het aardgas losVoorlopig programma

Van 09:00 tot 14:00 bent u van harte welkom in De Nieuwe Stad in Amersfoort, bij Zandfoort aan de Eem (Eemlaan 100).
We starten de dag plenair met inspirerende sprekers die ons inzicht geven in hoe (warmte)transities eigenlijk werken. We maken dat concreet aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de provincie Utrecht. Ook worden kansenkaarten voor duurzame (rest)warmte gepresenteerd en ervaringen met Nul Op de Meter-woningen gedeeld.

Daarna gaan we aan de slag!

  • In parallelsessies vullen we de kansenkaarten aan. De knelpunten om van het aardgas af te komen en mogelijke oplossingen hiervoor, identifi ceren we samen.
  • De resultaten van de verschillende parallelsessies vertalen we naar een routekaart om van het aardgas los te komen.
  • Ook staat een bezoek aan een biomassacentrale op het programma. Deze centrale staat op het terrein en een deel van De Nieuwe Stad haalt hier haar warmte vandaan.

Tussen 13:00 en 14:00 staat er lunch voor u klaar.

Het programma staat nog niet volledig vast, dus heeft u zelf vragen of onderwerpen waar u meer over wil weten? Geef het aan ons door! Wij horen ook graag of u bij de werkconferentie aanwezig bent. Stuur een mail naar daniel.scheeroren@overmorgen.nl. Het definitieve programma ontvangt u begin mei.

Utrecht Region is een wisselende coalitie van Utrechtse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Deze conferentie is voorbereid met de provincie Utrecht, NMU, EBU, U10 en Stedin.