Ruim 130 Europese organisaties vragen radicale herziening GLB

maart 7, 2017

Ruim 130 Europese organisaties vragen radicale herziening GLB

De Europese Commissie is gestart met een publieke consultatie over een herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dit beleid is bepalend voor de wijze waarop boeren en tuinders in heel Europa ondernemen. Meer dan 130 Europese natuur- en milieuorganisaties vragen aandacht voor hun visie op een betere landbouw in de online campagne ‘Living Land’ en op social media.

europeseNederlandse natuur-, milieu- en boerenorganisaties hebben onlangs bij de Tweede Kamer en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken al aangedrongen op een stevige herziening. De gezamenlijke organisaties willen dat het GLB ervoor gaat zorgen dat de land- en tuinbouw ecologisch verantwoord gaat ondernemen. Nu is de agrarische sector een belangrijke veroorzaker van natuurverlies en milieudruk, maar is volgens de organisaties ook onderdeel van de oplossing.

De landbouw heeft de diensten die de natuur levert bovendien hard nodig om ook in de toekomst voldoende voedsel te kunnen produceren. Landbouw en natuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden: landbouwproductie is in veel gebieden een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en vormt samen met natuur de karakteristieke landschappen waar boer en natuur van afhankelijk zijn.

Voor meer informatie over de campagne ‘Living Land’ klik hier.