Plan Boom plant 3000 bomen dankzij Le Guess Who? Festival

Plan Boom plant 3000 bomen dankzij Le Guess Who? Festival

In november 2022 werd alweer voor de vijftiende keer op rij het muziekfestival Le Guess Who? georganiseerd in Utrecht. Duurzaamheid is belangrijk voor Le Guess Who?: naast het reduceren van hun huidige voetafdruk, zoeken ze ieder jaar een initiatief om hun nog bestaande uitstoot te compenseren. Plan Boom organiseerde dit jaar om deze reden een plantactie in de provincie Utrecht! Dankzij de bijdrage van Le Guess Who? konden er meer dan 3000 boompjes geplant worden.

 

Le Guess Who? - Fotograaf: Ben Houdijk
Fotograaf: Ben Houdijk


Le Guess Who?

Le Guess Who? is een jaarlijks festival dat al bestaat sinds 2007. Op het festival zijn er verspreid door de hele stad muzikale optredens met experimentele muziek te bezoeken.  Tijdens vier dagen in november treden er meer dan 150 artiesten op: onder andere in TivoliVredenburg, EKKO en Janskerkhof.


Locaties

Dankzij bijdrage van Le Guess Who? zijn er op twee locaties in de provincie Utrecht bomen geplant: in Woudenberg en in Rhenen. In Woudenberg is een stuk loofbos aangelegd: iets wat daar van oudsher al stond. Er zijn onder andere eiken, zwarte els, lijsterbes, essen, walnoten en vele soorten bes-dragende struiken geplant. Deze boompjes voorzien vogels en wild van voedsel en nestgelegenheid. In Rhenen zijn de boompjes terecht gekomen bij een voedselbos: onder andere gewone vlier, gele kornoelje en gewone lijsterbes zijn hier geplant.

 

Le Guess Who? - Fotograaf: Tim van Veen
Fotograaf: Tim van Veen 

 

Meedoen
Wil je met jouw bedrijf ook meedoen? Bijvoorbeeld met een leuke actie voor je klanten, of door je medewerkers te belonen met een boompjespakket, of op een personeelsdag gezamenlijk bomen te planten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zorgen voor een geschikte locatie, vrijwilligers en een leuk evenement. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl. Meer informatie over Plan Boom op de website.

Wil je meer weten over Le Guess Who? bekijk dan de website.

Photo credit header: Tengbeh Kamara.