Petitie verbreding Ring Utrecht naar Tweede Kamer

november 21, 2016

Petitie verbreding Ring Utrecht naar Tweede Kamer

In juni startte de Kerngroep Ring Utrecht een petitie met een oproep aan het kabinet om de Ring Utrecht (A12/A27) niet te verbreden. Op 28 november om 10.30 uur overhandigt de Kerngroep de petitie aan de Tweede Kamer. Ondertekenen kan nog t/m 27 november!

Op 28 november vergadert de Vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu met minister Schultz over de Ring Utrecht. Het is de laatste vergadering voor de verkiezingen hierover met deze minister en dit kabinet. Het kabinet wil voor 17 maart 2017 een definitief besluit nemen over een verbreding van de snelweg naar 14 rijstroken breed door natuur en langs woongebieden.

Nog dagelijks ondertekenen mensen de petitie. Het aantal ondertekenaars is nu ruim 6.000!

Verdubbel je inzet

Dit aantal kunnen we simpel verdubbelen, echter wel met een (in)zetje van elke ondertekenaar. Wil je iemand (of meerdere) in je omgeving, die nog niet getekend heeft en de verbreding ook niet ziet zitten, vragen om ook de petitie te ondertekenen?

Zondag 27 november om 23.59 uur sluit de petitie: https://www.snelwegen-utrecht.nl/petitie/. Alvast bedankt voor je (verdubbelde) steun!

In de Kerngroep Ring Utrecht werken veel Utrechtse bewoners- en natuur- en milieuorganisaties samen, waaronder de NMU.