Opdrachtgever met bouwopgave? Doe mee aan CoP Circulair (ver)bouwen!

december 23, 2016

Opdrachtgever met bouwopgave? Doe mee aan CoP Circulair (ver)bouwen!

Na het overweldigende succes van de eerste Community of Practice Circulair (ver)bouwen start MVO Nederland in het voorjaar van 2017 een tweede ronde in samenwerking met de alliantie Cirkelregio (waarin de NMU zit) en de U10. De CoP wordt ook medegefinancierd vanuit het Programma Duurzaam Door.

(ver)bouwen
Foto: MVO Nederland, Marcel van der Burg

De CoP Circulair (ver)bouwen is bedoeld voor opdrachtgevers met een bouwopgave die zij zo circulair mogelijk willen aanpakken. In vier sessies van een dag word je op weg geholpen met kennis, kunde en ervaring. Bijvoorbeeld over bouwmaterialen en principes, het (keten)samenwerkingsproces, financieringsvraagstukken en businessmodellen. Een netwerk van externe experts brengt elke dag de gewenste kennis en praktijkervaring in. Meer info over de CoP is te vinden bij MVO Nederland.

Als regio hebben we een flinke ambitie om de bouw te verduurzamen. Het doel is om te zorgen voor een Cirkelregio, waarbij materialen die vrijkomen uit een bouw en demontage project, weer opnieuw ingezet kunnen worden bij andere projecten in de regio. Voordat het zover is en om daar te komen, is kennisontwikkeling en kennisdeling essentieel.DuurzaamDoorlogo

Dus, bent u een opdrachtgever met een bouwopgave en wilt u het project zo circulair mogelijk uitvoeren? Meld u dan nu aan!

De CoP Circulair (ver)bouwen start in het voorjaar van 2017. Voor meer informatie en/of aanmelden, neem contact op met Michel Schuurman (MVO Nederland).

De CoP wordt gesteund door Duurzaam Door provincie Utrecht.