Online Heuvelrugtuinen-workshop op 5 oktober: leer je regenpijp af te koppelen

augustus 26, 2022

Online Heuvelrugtuinen-workshop op 5 oktober: leer je regenpijp af te koppelen

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert. Droge en hete zomers maken het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen. 

Gelukkig is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen op te roepen. 

Daarom organiseren we op woensdag 5 oktober een bewonersavond over het afkoppelen van een regenpijp.
Regenwateradviseur Lanny Olie legt je deze avond precies uit wat er allemaal mogelijk is. Regentonnen, goten, vijvers: het komt allemaal aan de orde. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!

Aanmelden
Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan via dit formulier. Al concrete vragen voor Lanny? Laat het ons weten via het aanvraagformulier.
En deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

Praktijkdagen
Aansluitend op de bewonersavond worden er twee praktijkdagen georganiseerd: op deze ochtend ga je onder leiding van Lanny Olie aan de slag met het afkoppelen van je regenpijp. Lijkt het je leuk om mee te doen? Zet één van deze dagen dan vast in je agenda!

08 oktober 2022 Twee Marken vanaf 9.30 uur tot 12.30 uur
MMNatuurlijk organiseert in samenwerking met NMU en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug deze praktijkdag voor de inwoners van Maarn en Maarsbergen. Een deskundige, Lanny Olie, geeft handige tips en op verzoek een advies op maat. Aanmelden praktijkdag excursies@mmnatuurlijk.nl

15 oktober 2022 in Amerongen – specifieke informatie volgt nog
Op zaterdagochtend 15 oktober is er vanuit het Heuvelrugtuinen project een (offline) praktijkdag waarbij we gezamenlijk aan de slag gaan met het afkoppelen van de regenpijp onder leiding van Lanny Olie. Deze praktijkdag zal plaats vinden in Amerongen. Zet ‘m vast in je agenda! Specifieke informatie volgt. Neem voor meer informatie contact op met Alies van den Berg.

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door zes Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, HDSR, Vitens en diverse sponsoren

Tags: