Online bijeenkomst Baten van Bomen op 8 december

november 18, 2020

Online bijeenkomst Baten van Bomen op 8 december

Op dinsdag 8 december organiseren de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht een online bijeenkomst over de Baten van Bomen voor gemeenten en waterschappen in de provincie Utrecht.

Om klimaatverandering te stoppen is het hard nodig meer bomen aan te planten. Bovendien leveren bomen een geweldige bijdrage aan de publieke ruimte: in parken en plantsoenen, langs wegen en in tuinen. Voor recreatie, ontspanning, schaduw en schone lucht zijn bomen van onschatbare waarde.

Met Plan Boom willen we de komende drie jaar de aanplant van 10 miljoen bomen realiseren, waarvan 600.000 bomen in de provincie Utrecht. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De provincie schaart zich achter deze doelstelling.

Tijdens de bijeenkomst lichten we onze plannen toe en laten we zien op welke manier gemeenten mee kunnen doen. In een inspiratieronde komen concrete voorbeelden langs van hoe gemeenten meer bomen kunnen realiseren. We bespreken de mogelijkheden voor meer bomen in uw eigen gemeente of waterschap. En we geven inzicht in de baten van bomen in stedelijke plannen en hoe bewoners daarbij te betrekken. Tenslotte vertelt Ton de Nijs van het RIVM over de waarde van groen in de stad en de tools die je kan gebruiken om zelf die waarden te bepalen.

Doet u mee aan deze inspirerende en praktische bijeenkomst? Meldt u dan nu aan! En deel de uitnodiging (PDF) vooral met uw collega’s!

Aanmelden

Tags: