Ondernemers Handelsterrein Zeist horen alles over o.a. zonnestroom

april 22, 2015

Ondernemers Handelsterrein Zeist horen alles over o.a. zonnestroom

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is ‘hot’. Veel ondernemers en organisaties hebben al de eerste stappen gezet op dit gebied. De één meer op het gebied van de mens- en maatschappelijke kant, de ander op het gebied van energie en milieu. Belangrijk is in ieder geval dat het ook financieel uit kan.

Daarom nodigt de gemeente Zeist de ondernemers uit het Handelscentrum en de bedrijven rondom de Gamma en Brandweer uit voor een bijeenkomst op 30 april (van 15:00 tot 17:30 uur met afsluitende borrel). De locatie is VDGC Accountants en Belastingadviseurs, Huis ter Heideweg 12 in Zeist. De bijeenkomst is kosteloos.

De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) organiseert de bijeenkomst namens de gemeente Zeist samen met enkele betrokken organisaties, waaronder de de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Het doel is kennis delen, zodat ondernemers zien wat de kansen zijn van duurzaam, maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Experts praten ze bij over energiebesparing en -opwekking, de brede opzet van MVO en wat het u kan opleveren. Mogelijk kunt u snel geld besparen. Of juist werken aan uw bedrijfsontwikkeling. Op hoofdlijnen komt dit ook aan bod. Zodat u weet hoe en waarmee u kunt beginnen.

In het programma komt het volgende aan bod:

  • Erwin Mikkers, energiecoach van ODRU, vertelt wat de energiecoach voor ondernemers kan betekenen, zowel voor huurders van panden als eigenaren. Mogelijkheden voor energiebesparing of energie opwekken. Concreet resultaat!
  • Arnout van Dijk, MVO-adviseur van Duurzom Zeist, vertelt over de samenhang tussen MVO en duurzaamheid, en hoe MVO ondernemers op korte en lange termijn voordeel kan opleveren.
  • Katherina Casse, medegebruiker van uw bedrijventerrein en directeur van Samen voor Zeist, vertelt kort hoe met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (als onderdeel van MVO) dubbel rendement is te behalen, zowel voor de medewerkers als voor de samenleving.
  • Wijnand Jonkers, Natuur en Milieufederatie Utrecht, zal aan de hand van concrete berekeningen laten zien hoe aantrekkelijk zonnestroom voor bedrijven kan zijn, met de laatste fiscale regelingen. Hij doet dit aan de hand van de Zonnepanelencalculator.

Geïnteresseerd? Meld u uiterlijk 24 april aan door uw naam, bedrijfsnaam en contactgegevens van uw organisatie te mailen naar Anne-Marie van der Ree.