Natuur & Milieu start petitie tegen burgerfinanciering CO2-opslag

november 27, 2017

Natuur & Milieu start petitie tegen burgerfinanciering CO2-opslag

‘Ik betaal niet mee aan de opslag van CO2’. Dat is de slogan van de petitie die Natuur & Milieu vandaag start, ondersteund door Greenpeace en Milieudefensie. Met de petitie tekent Natuur & Milieu protest aan tegen de kabinetsplannen om de opslag van 20 miljoen ton CO2 te betalen uit de SDE+ subsidies.

De petitie

De SDE+ subsidies, grotendeels opgebracht door burgers via hun energierekening, zijn bedoeld voor de ontwikkeling van duurzame energie, zoals zon en wind. Toekomstbestendige vormen van energievoorziening die de motor vormen voor een klimaatvriendelijke samenleving. Het risico bestaat dat de verdere ontwikkeling van duurzame energie stokt vanwege de grote hoeveelheden subsidies die naar CO2-opslag gaan. De petitie ‘Ik betaal niet mee aan de opslag van CO2’ is hier te tekenen.

Begrotingsbehandeling

In de week van 11 december is de begrotingsbehandeling van EZK in de Tweede Kamer. Dan willen we een mooi aantal handtekeningen hebben. Wil jij deze petitie steunen en tekenen? Wil je organisatie deze petitie steunen en er aandacht aan besteden op sociale media en andere eigen kanalen? Graag!

De petitie is een initiatief van Natuur & Milieu en wordt ondersteund door Greenpeace en Milieudefensie. Natuur & Milieu, Greenpeace en Milieudefensie zullen de boodschap van de petitie meenemen in gesprekken met minister Wiebes en Tweede Kamerleden.  Greenpeace heeft een video gemaakt over de petitie.