Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
NMU start Campagne Duurzame Boeren

NMU start Campagne Duurzame Boeren

Schermafbeelding-2015-03-19-om-16.31.44-297x160Op 28 mei lanceert de NMU de Campagne Duurzame Boeren. In deze campagne gaan we samen met boeren en burgers de komende maanden op zoek naar de meest duurzame initiatieven in de landbouw, met als doel om die te stimuleren.

Tijdens de lancering van de campagne zijn boeren, burgers en studenten uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over duurzame kansen en de huidige problemen in de landbouw. In die middag presenteren twee boerinnen er hun nieuwste innovatie en geeft een kok een kookworkshop met duurzame streekproducten. Boerin Djuke van der Maat van boerderij Nieuw Slagmaat is uitgeroepen tot de meest innovatieve boerin van Europa en zal een presentatie geven over natuurlijke plaagbestrijding en milieukeur. Tijdens en na de workshop kan iedereen de streekgerechten proeven. De lancering vindt plaats op 28 mei vanaf 13.30 uur op de Daktuin (dak van de Heidelberglaan 3) van de Uithof in Utrecht. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.duurzameboeren.nl.

Verduurzamen van de landbouw
De landbouw is een belangrijke bedrijfstak. Boeren produceren voedsel en onderhouden het landschap. Als grootste grondgebruiker in Utrecht heeft de moderne landbouw ook een grote impact op de Utrechtse natuur en de leefomgeving van mensen. Te denken is aan vermesting en de afname van biodiversiteit. In de campagne gaat de NMU samen met boeren en burgers op zoek naar oplossingen hiervoor. De NMU gaat op zoek naar de meest duurzame initiatieven in de landbouw met als doel deze innovaties te versnellen en andere boeren te inspireren. Daarnaast organiseert de federatie bijeenkomsten en promoot zij duurzame streekproducten om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen.

De NMU droomt van een agrarische sector die zo min mogelijk schadelijke stoffen uitstoot, te midden van een aantrekkelijk en soortenrijk landschap. In deze campagne richt de organisatie zich op de drie grootste landbouwsectoren in Utrecht: melkveehouderij, fruitteelt en intensieve veehouderij. Aan de hand van de volgende thema’s gaan we op zoek naar duurzame innovaties en initiatieven:

Tip een duurzame boer
Voor de campagne is de NMU op zoek naar boeren die zich inzetten voor een grotere soortenrijkdom van dieren en planten op hun terrein, werken aan een beter klimaat of energiebesparing of zich inzetten voor een mooier landschap etc. Ken of ben jij zo’n duurzame boer? Meld je dan nu aan op www.duurzameboeren.nl en deel je kennis en ervaringen met anderen.


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI