Nacht van de Nacht 2015: meld je nu vast aan!

juni 29, 2015

Nacht van de Nacht 2015: meld je nu vast aan!

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht een groot succes. Door heel Nederland werden er honderden evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 30.000 mensen van hebben genoten. Ook doofden honderden gemeenten en bedrijven massaal de aanlichting van gebouwen. Doe je dit jaar, op 24 oktober, ook weer mee?

Afgelopen jaren werden er meer dan 300 activiteiten georganiseerd. Boottochten in het donker, wandelingen door het bos, sterrenkijken met een ervaren sterrenkundige of een fotoworkshop. Te veel om op te noemen. Als je je activiteit als organisatie of zelfstandige hier aanmeldt zorgen wij ervoor dat deze een mooi plekje krijgt op de website. Wij zullen de activiteiten ook promoten met radiospotjes, tv-spotjes en via vrije publiciteit. Dank alvast voor het aanmelden!

Doe het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht!
We hopen dat dit weer honderden bedrijven en gemeenten op 24 oktober de aanlichting doven van gebouwen, kerken, bruggen en monumenten. Ook bekende landmarks zoals de Dom in Utrecht deden afgelopen jaren het licht uit. Doet jouw organisatie mee? Meld dat dan op deze pagina aan! Wij nemen je bedrijf of organisatie mee in de communicatie en in persberichten.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar een tot drie procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt.

Dat kan vaak minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Meer informatie?
Op onze website www.nachtvandenacht.nl vind je meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden. Voor vragen of opmerkingen kun je in de provincie Utrecht ook contact opnemen met Angelique Erkelens.