Mobiel Lunetten begint met delen van bakfietsen en auto’s

juni 3, 2014

Mobiel Lunetten begint met delen van bakfietsen en auto’s

Een groep bewoners uit de Utrechtse wijk Lunetten gaf op 25 mei de aftrap voor het nieuwe deelsysteem Mobiel Lunetten. Tijdens de jaarlijkse Dag van het Park presenteerde de initiatiefgroep zich met een elektrische bakfiets en riep ze buurtgenoten op ook mee te doen met Mobiel Lunetten.

Het idee is eigenlijk heel simpel: als buurtgenoten heb je samen een groot aantal vervoermiddelen ter beschikking, die je deelt. Zo kunnen meer mensen zich verplaatsen met het gewenste vervoermiddel, met minder kosten, minder milieuvervuiling en minder ruimtebeslag.

Slimmer, makkelijker, goedkoper

Nu staat de gemiddelde auto 23 uur per dag stil. En soms pak je de auto, terwijl een bakfiets ook een prima oplossing zou zijn. Of je rijdt met drie auto’s naar een kinderfeestje, terwijl alle kinderen ook in één grote auto zouden passen. Kortom: het kan slimmer, makkelijker en goedkoper.

Deelnemen in Lunetten? Dat kan door via de groep lid te worden van Mywheels en een vervoermiddel van een buurtgenoot te huren of om er één te huur aan te bieden. Hoe het allemaal werkt en het actuele aanbod kun je vinden op de website en in de gezamenlijke facebookgroep.

Steeds meer initiatieven

De NMU ondersteunt Mobiel Lunetten in opdracht van de gemeenten Amersfoort en Utrecht. Er is ook al een deelsysteem actief in het Soesterkwartier (Amersfoort). Daarnaast worden er buurtinitiatieven ondersteund in Utrecht rond de Vondellaan, Hoograven en Voordorp.

Meer weten? Neem contact op met projectleider Buurtmobiliteit van de NMU: Douwe Wielenga, d.wielenga@nmu.nl of 06-21240809.