Meld je activiteit voor de Nacht van de Nacht op 28 oktober!

mei 15, 2017

Meld je activiteit voor de Nacht van de Nacht op 28 oktober!

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland konden meer dan 45.000 mensen genieten van 470 evenementen in het duister. Meer dan 350 organisaties werkten mee. Ook 178 gemeenten en bedrijven doofden reclameverlichting en aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht. Doet uw organisatie dit jaar ook weer mee? Meld u snel aan!

nachtIn de Nacht van zaterdag 28 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, voor de 13e keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht worden door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven vele gemeenten en bedrijven aanlichting van gebouwen en bruggen en laten bekende landmarks de lampen uit. Doet jullie organisatie dit jaar ook weer mee? Meld uw activiteit nu alvast hier aan op de website. We nemen geregeld de lijst met activiteiten mee in de verdere communicatie rondom de Nacht van de Nacht. Vincent Bijlo, Andre Kuipers, Marga Hoek, Anita Witzier, Maurits Groen en Govert Schilling zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht.

Waar is het nog donker in de nacht?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Vorig jaar deed een recordaantal organisaties en bezoekers mee aan de Nacht van de Nacht. Er werden 470 activiteiten georganiseerd en voor het eerst doofden 10 gemeenten de openbare verlichting in straten. In de provincie Utrecht doofden veel bedrijven en gemeenten de verlichting van gebouwen. Onder andere Ikea, de Rabobank, de Dom doofden de lichten. Deelnemers konden in Fort Vechten in Bunnik een lichtjes route lopen en kijken naar de sterren door telescopen. In Austerlitz gaf Spinvis een concert bij kaarslicht en in Driebergen gaf Maurits Groen een masterclass duurzaamheid.

Doe dit jaar mee aan de Nacht

We hopen dat er dit jaar nog meer activiteiten georganiseerd worden! Dat kan alleen met jullie hulp! U doet toch ook mee? Meld je activiteit nu alvast hier aan. Of stuur een mail naar m.bleijenberg@nmu.nl

Meer informatie?

Op onze website http://www.nachtvandenacht.nl/ vindt u meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden. Voor vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met een van onze medewerkers in uw provincie.