Meetup Starten van wijkinitiatieven op 25 november

oktober 15, 2021

Meetup Starten van wijkinitiatieven: in gesprek met de wijk op 25/11

De meeste mensen willen wel een lagere energierekening en een comfortabel huis. Maar zijn de huizen in je buurt al extra geïsoleerd? En liggen de daken in je wijk al vol zonnepanelen? Je buurtgenoten in actie krijgen is vaak lastiger dan je denkt. Tijdens de meetup op 25 november hoor je alles over hoe je dit kunt aanpakken.

Tijdens deze meetup gaan we in gesprek met gemeenten en bewonersinitiatieven over hoe je wijkinitiatieven van de grond krijgt. Met inspirerende verhalen en voorbeelden van wijken die al een eind op weg zijn. Hoe bewonersinitiatieven de bal aan het rollen brachten. En wat de rol van de gemeente was om het initiatief op te starten of verder te helpen. Wat waren de successen? En wat waren de uitdagingen en valkuilen?  

Het bewonersinitiatief WarmteStem in de Amersfoortse wijk Schothorst vertelt hoe ze met 150 mensen uit de wijk in gesprek gingen. Energiecoöperatie BENG! uit Bilthoven deelt met ons hoe ze draagvlak kregen voor de aardgasvrije plannen (PAW-aanvraag) voor de wijk Brandenburg. Daarbij is er ruim de gelegenheid voor discussies en vragen, zodat je aan het eind van de meet-up naar huis gaat met nieuwe inspiratie en inzichten voor succesvolle acties in je eigen gemeente. 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 november van 15.30 – 17.30 uur in de SDG hub, Stationsplein 16 in Amersfoort. Kun je niet op de locatie zijn, dan kun je ook online deelnemen. 

Aanmelden kan hier!

Tags:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 

Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte