Low Car Diet van 10/10 tot 10/11 2016!

september 8, 2016

ow Car Diet van 10/10 tot 10/11 2016!

Provincie Utrecht doet deze periode met het mee aan het Low Car Diet en daagt graag zoveel mogelijk bedrijven en partners in de regio uit om ook deel te nemen om onderling de strijd aan te gaan zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en het effect zo groot mogelijk maken.

Low Car Diet is anders reizen op een leuke manier!
Wil je ook wel eens een maand duurzamer naar werk en afspraken reizen? Een highspeed e-bike of een elektrische auto proberen, of rustig in de trein je mail bijwerken? Tijdens het Low Car Diet, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland, kan dit! Vele werknemers gingen je al voor ga de strijd aan met je collega’s! Doe mee en misschien win je wel een maand lang Tesla-rijden!

Wat is het precies? Het Low Car Diet is sinds 2010 de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland voor bedrijven en overheden. Meer dan 3000 deelnemers uit zo’n 200 organisaties – waarvan sommigen al meerdere keren – en 200 directeuren gingen je voor. Bedrijven als Accenture, Achmea, Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, EY, Landal GreenParks, Unilever en SNS Bank deden mee.

Van 10 oktober t/m 9 november 2016 is het dus weer zo ver en reizen werknemers van corporate Nederland en overheidsinstellingen 30 dagen lang zo duurzaam mogelijk. Zo kan je ervaren dat anders reizen helemaal niet zo moeilijk is, bijdraagt aan een beter milieu en zelfs leuk is!

Tegelijkertijd kan je via deze weg je stem binnen het bedrijf laten horen m.b.t. jouw voorkeur in vervoer en bekend worden met de beleidsplannen van de organisatie. Na deze maand volgt er een feestelijke prijsuitreiking, waar o.a. een maand Tesla-rijden, een elektrische fiets en reizen met de Thalys worden uitgedeeld!

Dus waarom meedoen? Met zoveel mogelijk collega’s meedoen aan het Low Car Diet is goed voor het milieu én je portemonnee. Elke kilometer die je bijvoorbeeld fietst is gratis en gezond! Daarnaast worden je reisgegevens tijdens de wedstrijdmaand bijgehouden in een online tool en geanalyseerd.

Het Low Car Diet team maakt het reisgedrag van jou en je collega’s vervolgens inzichtelijk. In de afgelopen editie werd er 50% CO2 gereduceerd en tot €70,- per persoon bespaard op mobiliteit. De extra kilometers beweging zijn natuurlijk ook mooi meegenomen!

Wat moet ik doen? Je hoeft je alleen maar aan te melden! Het Low Car Diet team begeleid je voor, tijdens en na de wedstrijd in oktober. Daag ook meteen zoveel mogelijk collega’s uit om tegen te strijden! Zie voor meer informatie de website.