Lezing ‘Kijk op de Das’ op Landgoed Oostbroek

juni 3, 2015

Lezing ‘Kijk op de Das’ op Landgoed Oostbroek

Welke sporen maken dassen en hoe ontstaan die sporen? Hoe maken dassen gebruik van hun leefomgeving, en hoe zijn de burchten en de leefomgeving wettelijk beschermd? Daarover zal Ton Meijer, bestuurslid van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & ’t Gooi, vertellen tijdens een lezing op Landgoed Oostbroek op 30 juni. Hij doet dat aan de hand van beeldmateriaal dat hij grotendeels zelf heeft gemaakt.

Vervolgens vertelt Hens Runhaar, ook bestuurslid van de Dassenwerkgroep, over de manier waarop de mens – als soort – door de jaren heen heeft aangekeken tegen de Das – als soort. Samen met Hans Vink, landelijk veel geraadpleegd veldonderzoeker van de Das, heeft hij daarover onlangs een artikel geschreven in een wetenschappelijk tijdschrift. Kortom: een mooie gelegenheid voor een, wellicht wat andere, ‘kijk’ op de Das – en dat nog wel in het Jaar van de Das!

Deze lezing wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) 

Lezingenreeks Landgoed Oostbroek

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieu organisaties, waaronder de NMU, hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om hun vrijwilligers en donateurs een groter aanbod van interessante, boeiende lezingen te kunnen bieden. Vanwege het grote succes organiseren we dit jaar opnieuw een serie van 10 lezingen.

Alle lezingen worden gegeven in het hoofdgebouw op Landgoed Oostbroek. In principe telkens op de laatste dinsdagavond van de maand, aanvang: 19.30 uur. U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan met het formulier hieronder.

Volgende lezingen

  • 25 augustus: Landschapsfotografie
  • 29 september: Het nachtleven van de boommarter
  • 27 oktober: Ringslangen
  • 24 november: De relatie tussen groene leefomgeving en gezondheid