Lezing Energielandschappen – Landgoed Oostbroek

november 4, 2015

Lezing Energielandschappen – Landgoed Oostbroek

Windturbines, zonnepanelen, biomassacentrales… Willen we de klimaatdoelen halen, dan moeten er nog veel bij komen in de provincie Utrecht. Oók in het landelijk gebied.

Maar wat betekent dit voor het landschap? Hoe komt dit er uit te zien en is het voor mensen nog prettig toeven? En voelen planten en dieren zich wel thuis in zo’n nieuw ‘Energielandschap’.

Over die vragen geeft Ingeborg Thoral op 24 november een boeiende lezing. Zij is landschapsarchitect en stedenbouwkundige, directeur en oprichter van bureau MIXST URBANISME, en voormalig Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit van de provincie Utrecht.

Ingeborg Thoral zal o.a. belichten hoe Energielandschappen er in de provincie Utrecht uit zouden kunnen zien, en hoe we ‘verrommeling’ van het landschap kunnen voorkomen door een goede inpassing van duurzame energie. Na haar lezing is er gelegenheid tot vragen stellen.

Een spannende lezing op het snijvlak van natuur, landschap en milieubeleid.

Wanneer & waar

Datum: 24 november 2015
Tijd: 19:30-21:00 uur
Locatie: hoofdgebouw Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt (zie eventueel de routebeschrijving)
Aanmelden: verplicht, via het onderstaande formulier

Lezingenreeks Landgoed Oostbroek

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieu organisaties organiseren samen een serie interessante, boeiende lezingen voor hun vrijwilligers.

Alle lezingen worden gegeven in het hoofdgebouw op Landgoed Oostbroek. In principe telkens op de laatste dinsdagavond van de maand, aanvang: 19.30 uur. Leden van één van de aangesloten natuurorganisaties (IVN, LEU, UL, NMU) zijn van harte welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via het onderstaande formulier.