LekkerLopen FijnFietsen officieel van start

september 23, 2015

LekkerLopen FijnFietsen officieel van start

IMG_4124Deze week is de campagne LekkerLopen FijnFietsen officieel van start gegaan. Maandagmorgen was de aftrap van de campagne op de Willibrordschool in Vleuten. Letterlijk, want wethouder Lot van Hooijdonk trapte een heerlijk sapje op de ‘sapfiets’. Ze werd aangemoedigd door de ruim 500 leerlingen uit groep 1 tot en met 8.

Utrecht Natuurlijk, Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), gemeente Utrecht voeren samen met 19 basisscholen in Utrecht campagne om meer leerlingen met de fiets of lopend naar school te laten komen. Dat is gezonder, veiliger en leuker.
In alle vroegte werden de leerlingen van de Willibrordschool opgewacht. Waren ze lopend, fietsen, steppend, rollend of rennend naar school gekomen, dan kregen ze een groene voetstap sticker. Daarnaast werden er folders en boekjes uitgedeeld om alle stickers in te verzamelen.

Aftrap op de sapfiets
De frisse herfstochtend hield de meesten niet tegen om lekker met de fiets te komen, dus het regende stickers op het schoolplein. Na een toespraak van de wethouder, het NMU en Utrecht Natuurlijk en de directrice van de school trapte Lot van Hooijdonk de campagne af op een zogeheten ‘sapfiets’.

MeedoenIMG_4076
Op dit moment doen er 19 basisscholen met ruim 32.000 leerlingen mee aan de campagne. Basisscholen kunnen zich echter nog steeds opgeven en
een van de drie gratis lespakketten ontvangen via: http://www.gezondoppad.nl/lekkerlopenfijnfietsen
Ook kan je als ouder een foto plaatsen van jou kind die op de fiets, step of lopend naar school gaat. Plaats de foto op de Facebook pagina van Gezond op Pad en maak kans op kaartjes voor het Spoorwegmuseum!

RTV Utrecht was ook bij de aftrap en maakte een leuke reportage (start 03:24)