LEADER-café: samen een boerderij runnen?!

maart 1, 2017

LEADER-café: samen een boerderij runnen?!

Altijd al gedroomd van een boerderij? Zou je wel eens willen weten wie jouw eten produceert? Of ben je boer en zou je graag je klanten leren kennen? Kunnen boer en burger samen boeren?

boeren en burgers samenSteeds meer boeren willen graag hun klanten kennen en steeds meer mensen willen hun boeren kennen, ook in Utrecht-West! Hoe kunnen we hen bij elkaar brengen? En zouden ze misschien wel samen de boerderij kunnen runnen? In Nederland zien we steeds meer voorbeelden van hoe dat zou kunnen. Kan dat hier ook?

Op donderdagavond 30 maart 2017 organiseren we een LEADER-café met als speciaal thema: “Boer en burger die samen een boerderij runnen?”. Locatie: Wagendijk 1 te Kockengen.

Tijdens de avond leveren verschillende sprekers hier inspiratie over. Zo zullen wij als Natuur- en Milieufederatie Utrecht vertellen over ons idee voor coöperatieve landbouw – ‘samenlandbouw’ – in Utrecht-West. De ‘Drechtstadboercoöperatie’ komt vertellen over hun coöperatie op het eiland van Dordrecht. En twee boeren uit Utrecht-West vertellen over hun spannende zoektocht naar manieren om samen met burgers te boeren.

Het tweede deel van de avond is er alle ruimte om met de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan en kennis en ideeën uit te wisselen. Dat kan over het thema maar dat kan over andere ideeën die er zijn voor de versterking van het platteland van Utrecht-West, alles kan! Er zijn mensen met allerlei soorten kennis aanwezig die graag meedenken over hoe je dat idee waar zou kunnen maken.

Aan het einde van de avond maken we de balans op en kijken we wie elkaar gevonden hebben en hoe we de initiatieven verder kunnen brengen. En proosten we natuurlijk alvast op een vervolg!

Interesse?

Lijkt het je interessant? Heb je zelf een idee over het thema of een ander idee voor het platteland van Utrecht-West? Ken je iemand die we beslist ook moeten uitnodigen? Laat het ons weten! We gebruiken dat om het programma verder vorm te geven. Meld vóór 13 maart je interesse en eventuele suggesties voor het programma via deze mail-link, dan krijg je van ons binnenkort meer informatie!

Het LEADER-café wordt georganiseerd door de Aanjaaggroep LEADER Weidse Veenweiden in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Utrecht en de gebiedscommissie Utrecht-West. Al deze drie organisaties werken aan de versterking en verduurzaming van het platteland van Utrecht-West. 

boeren