Laat Statenleden proeven van de circulaire economie!

april 21, 2017

Laat Statenleden proeven van de circulaire economie!

Op 9 mei verzorgt de provincie Utrecht een inspiratiebijeenkomst over de circulaire economie: “Maak de cirkel rond!”. De NMU vindt dit een prachtige kans om Statenleden en beleidsmakers te laten zien wat er in de provincie allemaal gebeurt op circulair gebied. Iedereen die zich met circulaire zaken bezighoudt is dus van harte uitgenodigd!

Datum: 9 mei 2017

Tijd: 15:00 tot 18:00

Locatie: Huis voor de provincie, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht

Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in de circulaire economie

Omschrijving

Ter gelegenheid van de Dag van Europa verzorgt de provincie Utrecht een inspiratiebijeenkomst over de circulaire economie: “Maak de cirkel rond!”.

Een van de grootste dreigende gevaren voor de wereldvrede is vandaag de dag de uitputting van hulpbronnen en milieuvervuiling. De groei van wereldbevolking en welvaart stuit op de grenzen van de aarde. Daarom is nu een inspanning van alle positieve krachten nodig om de overgang naar een meer circulaire economie te realiseren, waarin de waarde van producten, materialen en hulpbronnen in de economie zo lang mogelijk kan worden behouden en de afvalproductie tot een minimum wordt beperkt. Zo’n overgang biedt tegelijkertijd nieuwe en duurzame concurrentievoordelen voor Europa.

De Europese Commissie lanceerde daarom eind 2015 een EU-actieplan voor de circulaire economie “Maak de cirkel rond”, gevolgd door een omvangrijk pakket aan maatregelen. Tijdens onze bijeenkomst staan we stil bij verschillende dimensies van de transformatie naar de circulaire economie.

Programma

15.00 uur

Inloop, thee en koffie

5.30 uur

Openingswoord, Mariëtte Pennarts, gedeputeerde provincie Utrecht

15.35 uur

De Europese dimensie, Ruben Dekker, Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, attaché Milieu en Natuurbeleid

15:55 uur

De rol van innovatie voor circulaire economie, Janneke van Veen, Europese Commissie, Directorate-General for Research and Innovation

16:15 uur

De Nederlandse dimensie, Ilse Pauwels, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, MT lid Directie Duurzaamheid

16:35 uur

De regionale dimensie, Carolien van Hemel, Utrecht Sustainability Institute, directeur

16.55 uur

Paneldiscussie met de inleiders en

– Michel Schuurman, Sr. Programmamanager Planet bij MVO Nederland

– Onoph Caron, directeur Stichting E-laad.nl

17.30 uur

Netwerkborrel

Moderator: Irene ten Dam, Domeinmanager Groen, Economic Board Utrecht

Aanmelden

Wilt u zich s.v.p. vóór 2 mei digitaal aanmelden? En wilt u zich ook afmelden s.v.p. als u na aanmelding alsnog onverhoopt verhinderd bent? Dat helpt ons bij de organisatie! Bij voorbaat veel dank!