‘Laat omwonenden financieel meeprofiteren van windenergie’

maart 28, 2013

‘Laat omwonenden financieel meeprofiteren van windenergie’

Laat omwonenden, natuur en landschap financieel meeprofiteren van windenergie op land. Dat adviseren de Natuur en Milieufederaties aan minister Schultz. Verder moeten er geen windturbines komen in het IJsselmeer, in Markermeer Houtribdijk en in de Waddenzee, vinden de federaties. 

De Natuur en Milieufederaties, waaronder de NMU, dringen er in een brief aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu op aan om bij de realisering van haar plannen rond windenergie op land ruim aandacht te besteden aan draagvlak onder de bevolking.

De federaties willen omwonenden financieel laten meeprofiteren, het eigenaarschap verbreden en windparken financieel laten bijdragen aan verbetering van het landschap en de natuur. De Natuur en Milieufederaties dringen er bij minister Schultz op aan om geen windturbines te plaatsen in IJsselmeer, Markermeer Houtribdijk en de Waddenzee. Kansrijke locaties voor windenergie op land moeten ten volle worden benut.

De brief van de Natuur en Milieufederaties is mede ondertekend door Stichting het Blauwe Hart, Landschapsbeheer Nederland, Waddenvereniging, Vogelbescherming Nederland, Natuur en Milieu, Vereniging Milieudefensie en de Nederlandse Vissersbond.

Lees de brief van de Natuur en Milieufederaties aan minister Schultz