Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Komt dat zien: documentaire ‘Bodemboeren’

Komt dat zien: documentaire ‘Bodemboeren’

5-boerenVanwege het Jaar van de Bodem toert momenteel de film Bodemboeren door het land. Woon je in de regio Utrecht en wil je ‘m zien? Bij voldoende belangstelling gaat de NMU daarvoor zorgen!

2015 is het Internationale Jaar van de Bodem. En dat is nodig ook. Wereldwijd neemt de vruchtbaarheid van de bodem af; erosie door wind en water tast de bodem aan. En dat terwijl 95% van al ons voedsel direct in de bodem wordt verbouwd!

Vanwege het Jaar van de Bodem worden er in Nederland allerlei activiteiten verzorgd. Een van de activiteiten die op meerdere plaatsen wordt georganiseerd is het vertonen van de film Bodemboeren.

In deze documentaire worden enkele agrariërs in beeld gebracht die koploper zijn in het duurzaam bodembeheer. Eén van deze agrariërs is Henk den Hartog van het melkveebedrijf Hartstocht in Abcoude. De NMU heeft het bedrijf van Henk ook in beeld gebracht, zie het filmpje op onze speciale website over duurzame landbouw.

Heb je interesse om zelf ook de film Bodemboeren te bekijken? Dat kan alleen tijdens een speciaal georganiseerde filmavond! En die kan de NMU organiseren – als er voldoende belangstelling is.

Dus wil je de film Bodemboeren graag zien? Stuur dan een mail naar de NMU. Bij voldoende animo nemen wij contact op met de makers en organiseren wij een filmavond!

Max ZevenbergenLinkedin profiel van Max Zevenbergen
Landelijk gebied en groene ruimte
Telefoonnummer: 06 41 525 451
m.zevenbergen@nmu.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI