Komt dat zien: documentaire ‘Bodemboeren’

juli 30, 2015

Komt dat zien: documentaire ‘Bodemboeren’

Vanwege het Jaar van de Bodem toert momenteel de film Bodemboeren door het land. Woon je in de regio Utrecht en wil je ‘m zien? Bij voldoende belangstelling gaat de NMU daarvoor zorgen!

2015 is het Internationale Jaar van de Bodem. En dat is nodig ook. Wereldwijd neemt de vruchtbaarheid van de bodem af; erosie door wind en water tast de bodem aan. En dat terwijl 95% van al ons voedsel direct in de bodem wordt verbouwd!

Vanwege het Jaar van de Bodem worden er in Nederland allerlei activiteiten verzorgd. Een van de activiteiten die op meerdere plaatsen wordt georganiseerd is het vertonen van de film Bodemboeren.

In deze documentaire worden enkele agrariërs in beeld gebracht die koploper zijn in het duurzaam bodembeheer. Eén van deze agrariërs is Henk den Hartog van het melkveebedrijf Hartstocht in Abcoude. De NMU heeft het bedrijf van Henk ook in beeld gebracht.

Heb je interesse om zelf ook de film Bodemboeren te bekijken? Dat kan alleen tijdens een speciaal georganiseerde filmavond! En die kan de NMU organiseren – als er voldoende belangstelling is.

Dus wil je de film Bodemboeren graag zien? Stuur dan een mail naar de NMU. Bij voldoende animo nemen wij contact op met de makers en organiseren wij een filmavond!