Kom kijken bij energiek melkveebedrijf Oskam

juni 1, 2017

Kom kijken bij energiek melkveebedrijf Oskam

Benieuwd wat melkveehouders doen aan energiebesparing en duurzame energie? Kom dan op woensdagmiddag 7 juni kijken bij het bedrijf van Jan en Lisanne Oskam in Leusden! De middag wordt geopend door NMU-directeur Joris Hogenboom, tevens voorzitter van de stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij. Er is ook een energiemarkt!

OskamDe familie Oskam is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij in Utrecht. De voorbeeldbedrijven laten in dit project zien wat in de praktijk mogelijk is op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie.

Ook melkveehouder? Laat u inspireren!

Na een korte inloop opent gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht om 13.00 uur de middag samen met Joris Hogenboom, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en tevens voorzitter van de stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij. Jan en Lisanne Oskam presenteren vervolgens hun plannen op het gebied van energie- en dieselbesparing en geven de bezoekers een rondleiding over het bedrijf. Zij nemen de bezoekers mee bij de eerste maatregelen die op het melkveebedrijf genomen gaan worden om het energieverbruik te reduceren.

Energiemarkt met leveranciers Oskam

Naast de rondleiding is er gedurende de middag ook een energiemarkt, waarop onder meer leveranciers van Oskam u meer vertellen hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Zo zijn onder andere Lely Bunschoten, E. Pater Installatietechniek, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman, CLM, Royal Bel Leerdammer, PPP-Agro Advies, Agro-NRG Zonnepanelen, Gebiedscoöperatie O-gen, Rabobank Gelderse Vallei, Mueller en Loohuis Agroneutraal op deze middag aanwezig.

Wanneer: Woensdagmiddag 7 juni van 12:30 uur tot 17.00 uur
Voor wie: Melkveehouders, leveranciers en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht.
Locatie: Heetvelderweg 1, Leusden
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht vloeit voort uit activiteiten van de stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij, waarvan NMU-directeur Joris Hogenboom voorzitter is. Het project wordt voor de hele provincie uitgevoerd door gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West. Het project Voorbeeldbedrijven is icoonproject binnen Energieneutrale Melkveehouderij en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en LTO Noord fondsen. Het project wordt uitgevoerd door Projecten LTO Noord.