Klimaatambassadeurs gaan van start

december 1, 2020

Klimaatambassadeurs gaan van start

Met maar liefst 50 geïnteresseerden was donderdag 26 november de aftrap van het nieuwe NMU-project ‘klimaatambassadeurs’. Onder de deelnemers, die vanuit alle hoeken van de provincie deelnamen aan deze digitale startbijeenkomst, was veel enthousiasme en interesse om mee te doen. Vanaf 2021 gaan meerdere klimaatambassadeurs aan de slag om samen met anderen huis, tuin en buurt klimaatbestendiger te maken.

Beluister hier het interview met Jeannine van Bree op Radio Slotstad!

Klimaatverandering zorgt ervoor dat we in toenemende mate te maken krijgen met wateroverlast, hitte of juist droogte. We kunnen ons daar tegen wapenen door onze leefomgeving klimaatbestendig in te richten. Maar veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen.

De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers op tot klimaatambassadeur. De ambassadeurs helpen andere bewoners in hun gemeente met vragen en advies. Ook organiseren de ambassadeurs activiteiten om andere bewoners te enthousiasmeren en gezamenlijk aan de slag te gaan.

De NMU leidt de ambassadeurs op en traint ze via een basistraining van enkele avonden rondom verschillende onderwerpen. Samen met de ambassadeurs zorgen we verder voor bekendheid van de ambassadeurs en bieden we ondersteuning bij hun activiteiten.

Heb je de startbijeenkomst gemist, of wil je nog meer informatie? Aanmelden als klimaatambassadeur kan nog steeds. Stuur een mail naar j.van.bree@nmu.nl voor meer informatie of om je aan te melden bij interesse.

Tags:
Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Projectleider gezonde leefomgeving – citizen science