Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards geopend

juli 24, 2015

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards geopend

In maart 2016 worden de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards weer uitgereikt: dé prijs voor organisaties die laten zien wat zij hebben bereikt op het gebied van duurzaam bouwen. Het thema is deze keer de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

Iedereen beseft dat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen momenteel één van de grootste uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector is. Het SER-Energieakkoord is sterk op gericht op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen. Daarnaast stimuleert de overheid het creëren van een circulaire economie. Ook in de bouwsector, als grootverbruiker van grondstoffen, speelt dit een steeds grotere rol en wordt de noodzaak gezien om het circulair te gaan doen.

Het doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2015/2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en daarin voorbeeldig zijn voor hun sectorgenoten.

De awards worden uitgereikt in vier categorieën:

  1. Gemeente / Regio
  2. Woningcorporatie
  3. Bouwpartij
  4. Partij met energiezuinige renovatieaanpak voor VvE appartementengebouw (NeZeR categorie)

De Awards worden gedragen door Bouwend Nederland, VNG, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Duurzaam Gebouwd. De organisatie ligt bij W/E adviseurs en Duurzaam Gebouwd.

De uitreiking vindt plaats op 22 maart 2015 tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Meer informatie of deelnemen? Ga dan naar www.duurzaambouwenawards.nl.