Informatiepunt Duurzaamheid wint Woerdense prijsvraag

juni 8, 2016

Informatiepunt Duurzaamheid wint Woerdense prijsvraag

Afgelopen maandag was in Kasteel Woerden de prijsuitreiking  van de prijsvraag ‘Woerden vol Energie’.  € 10.000 aan prijzengeld werd verdeeld onder vijf plannen voor een duurzame toekomst van Woerden. De eerste prijs, € 4.000, was voor het Informatiepunt Duurzaamheid in de bibliotheek, dat bewustwording en verbinding creëert tussen mensen en projecten op het gebied van duurzaamheid.

Woerden prijsvraag
De winnaars en de juryleden van Woerden vol Energie. Foto: Alex de Kuijper

De 2e prijs, € 3.000, ging naar Onno Schmitz en Henk Bakker, die een film gaan maken over alle inspirerende projecten. Het plan Energieneutraal Kuipersweg – drie bedrijfspanden en drie woningen zonder gasaansluiting en Nul-op-de-Meter op locatie – kreeg de derde prijs: € 2.000 voor een online platform waarop het energieconcept en de meterstanden staan.

Warmtenet en dromen, denken, durven, doen

Twee zeer kansrijke maar nog iets minder uitgewerkte wijkinitiatieven – ‘Warmtenet Woerden’ in de wijk Snel en Polanen en ‘Duurzaam Dromen Denken Durven Doen’ in Molenvliet – kwamen op een gedeelde 4e plaats en ontvangen ieder € 500 en begeleiding vanuit Duurzaam Woerden, de NMU en de gemeente. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Naar een klimaatneutraal Woerden

Samenwerken levert veel energie op en nieuwe kansen voor de toekomst van Woerden.  De eerste stappen zijn gezet naar een klimaatneutraal Woerden in 2030. Meer informatie: www.duurzaamwoerden.nl  Vragen en suggesties graag mailen naar duurzaam@woerden.nl.