Huiseigenaren gezocht voor energieneutraal maken van woningen

oktober 25, 2012

Huiseigenaren gezocht voor energieneutraal maken van woningen

Wilt u samen met andere particuliere woningeigenaren minimaal 80% besparen op het energieverbruik van uw woning, en daar een substantieel bedrag in investeren? Dan zijn de NMU en Energie U naar u op zoek! De organisaties willen namelijk financiering aanvragen voor het professioneel ondersteunen, begeleiden en financieel tegemoetkomen van 30 eigenaren bij het nagenoeg energieneutraal maken van hun woning. 

Het project, dat we zullen aanvragen bij het programma Energiesprong (Platform31), loopt drie jaar. Aan het eind daarvan moet werkelijk 80% energie bespaard zijn in uw woning. In het algemeen komt dat neer op een behoorlijke verbouwing. De hele schil van de woning (glas, gevel, vloer/kruipruimte, dak) komt aan bod, plus installaties zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, ventilatiesysteem, convectoren en zonnepanelen. Reken (uitgaande van een gemiddelde, oudere, matig geïsoleerde woning) op een investering in de orde van 25.000 euro.

Energierekening bijna nul, tegemoetkoming in kosten

Dat is een fors bedrag, maar bedenk dat uw jaarlijkse energielasten door alle maatregelen minimaal 80% omlaag gaan: voor een gemiddelde woning al gauw 1.000 tot 1.500 euro per jaar! De energierekening wordt nagenoeg nul en u voelt de verwachte toekomstige prijsstijgingen nauwelijks meer. Het comfort in huis neemt toe en onderzoek toont aan dat de waarde van uw woning stijgt. Bovendien krijgt u bij honorering van ons voorstel een tegemoetkoming in de kosten van ca. 4.000 euro. Dit bedrag is mede afhankelijk van de vraag of de doelen van het project worden gehaald, en van de deelname.

Professionele ondersteuning, sturing door bewoners

Het project voorziet in professionele en ervaren ondersteuning in advisering, aanbod van marktpartijen, het beoordelen van offertes, het zoeken naar groepskortingen, etc. Het zal mede door een vertegenwoordiging van bewoners worden aangestuurd. Deelname betekent niet dat u zich nu al vastlegt op bepaalde bedrijven voor uitvoering van de maatregelen: daarin houdt u keuzevrijheid.

Vanuit het project zal een groep bewoners gezamenlijk aan de slag gaan. Begeleid door de samenwerkende partijen (marktpartijen, Energie U, NMU en gemeente Utrecht) onderzoekt u op welke manier en met welke partijen u uw woning nagenoeg energieneutraal maakt.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u serieuze interesse, neem dan contact op met Ieke Benschop van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, tel. 030-256 73 55, e-mail i.benschop@nmu.nl.