Hogere versnelling voor regionale energiebesparing

april 25, 2016

Hogere versnelling voor regionale energiebesparing

Op 13 april organiseerde de NMU samen met de ODRU en U-Thuis (het samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Utrecht) een bijeenkomst over het versnellen van energiebesparing in de regio Utrecht. Er werden prijzen in de wacht gesleept door Energiegroep Bunnik en De Hoeven Energie.

energiegroep bunnik
Een trotse Energiegroep Bunnik (v.l.n.r. Hans Dam, Agnes Laurens, Ragnhild Scheifes en Suzanne Kok) met wethouder Rob Zakee (tweede van links) en beleidsadviseur Jasper Neyssen (tweede van rechts).

De avond werd geopend door Johan Varkevisser, wethouder van de gemeente Zeist. Hij gaf aan dat als we allemaal binnen 3 maanden 2 buren weten mee te nemen in verduurzaming en zij daarna ook zelf weer 2 mensen mee weten te krijgen, we binnen 4 jaar de hele provincie hebben verduurzaamd!

Prijs voor Energiegroep Bunnik

Tijdens de avond werd de prijs uitgereikt voor de beste energie initiatieven. Energiegroep Bunnik ging er met de prijs vandoor van het beste initiatief van de Bespaartour voor de actie Heel Bunnik Isoleert. In samenwerking met energieloket Bleeve is er een collectieve isolatie actie opgezet die veel teweeg heeft gebracht in de gemeente Bunnik.

De Hoeven Energie beste nieuwkomer

De Hoeven Energie heeft de prijs voor beste nieuwkomer gewonnen. In de wijk de Hoeven in Houten is een grote groep vrijwilligers ontstaan die met elkaar bekijken hoe ze hun woningen

De Hoeven Energie
Wijnand Jonkers (NMU) geeft een bloemetje aan De Hoeven Energie, ter ere van hun prijs voor beste nieuwkomer!

kunnen verduurzamen en hiervoor concrete acties opzetten. Voorbeelden hiervan zijn scans met een warmtecamera, een project voor het inregelen van de cv-installaties, gezamenlijk isoleren en nu een actie gericht op zonne-energie.