Het beste Utrechtse lokale energie initiatief van 2022

mei 12, 2022

Het beste Utrechtse lokale energie initiatief van 2022
De Energieke Rondeveners

Het beste Utrechtse lokale energie-initiatief van 2022 is geworden “De Energieke Rondeveners”. Het initiatief ontving donderdagavond een cheque ter waarde van €500,= in het Provinciehuis van Utrecht voor hun vrijwillige inzet voor de energietransitie van onderop. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse U-Thuis voorjaarsbijeenkomst voor energie initiatieven in de Provincie Utrecht.

Ieder jaar kunnen duurzame energie-initiatieven zich bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) aanmelden en kans maken om het beste initiatief van het jaar te worden. Het publiek van de U-Thuis voorjaarsbijeenkomst heeft dit jaar de winnaar gekozen. De drie genomineerden voor de prijs waren; Ons Polderhart, De Energieke Rondeveners en GROEN! Ons Polderhart is een gebiedscoöperatie van bewoners in Harmelen die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van de polder. De Energieke Rondeveners zijn inwoners die allerlei acties doen rondom energie besparing en informatie geven over een klimaatpositief leven. En de Stichting GROEN! betrekt jongeren in Utrecht bij duurzaamheid met allerlei mooie activiteiten en workshops.

Deze prijs, ter waarde van 500 euro, wordt ieder jaar door het servicepunt van de NMU uitgereikt aan een collectief duurzaam project. De initiatieven worden beoordeeld op impact, innovativiteit, lokaal draagvlak en koppeling van de energietransitie met andere thema’s. Vorig jaar was Soesterwijkwiek de winnaar vanwege hun grote inzet voor een wijkwindmolen. Eerder hebben ook zonnecollectief Lopikerwaard (2020) en Stichting Energie Zeist (2019) de prijs gewonnen.

 

Tags: