Groene Peloton beloont inspirerende groene initiatieven in de stad

april 10, 2015

Groene Peloton beloont inspirerende groene initiatieven in de stad

Prijzenfestival het Groene Peloton zet op 18 juni de spotlights op de meest inspirerende initiatieven op weg naar een gezonde, duurzame, klimaatneutrale stad Utrecht. Er zijn prijzen voor bewonersinitiatieven, jonge ondernemers en Utrechtse bedrijven. Aanmelden kan via www.groenepeloton.nl.

De gemeente Utrecht organiseert dit festival in samenwerking met Economic Board Utrecht, Utrecht Inc, Zienergie en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Er zijn prijzen voor bewonersinitiatieven, jonge ondernemers en Utrechtse bedrijven. Via www.groenepeloton.nl kan iedereen nu al gegadigden aanmelden.

Klimaatneutraal in 2030

Utrecht werkt hard aan een klimaatneutrale stad in 2030. Dit kan alleen met inzet van bedrijven én bewoners in de stad. Utrecht maken we samen. Niet alleen de koplopers, maar juist een steeds breder groen peloton aan bewoners, bedrijven en jonge ondernemers brengt duurzaam Utrecht in beweging. Het Festival het Groene Peloton geeft op 18 juni aandacht aan die groene inzet van bedrijven en bewoners met de uitreiking van de Groene Peloton Trofee 2015, de MVO prijs Utrecht 2015, en de Green Startup Award.

Bewoners en bewonerscollectieven met initiatieven die bijdragen aan een duurzame stad kunnen zich aanmelden voor de Groene Peloton Trofee 2015. Voorbeelden van initiatieven zijn gezamenlijke inkoop van zonnepanelen of gedeelde inzet van mobiliteit in de wijk. De eindfinalisten ontvangen een geldbedrag, te besteden aan hun initiatief, en een bijzondere prijs in het kader van de Tour de France.

Green Startup Award en MVO-award

Bij de Green Startup Award pitchen startups hun vernieuwende product op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit of duurzame energieopwekking voor een panel van grote gevestigde Utrechtse bedrijven en instellingen. De beste startups krijgen een kans om bij deze bedrijven en instellingen een opdracht binnen te halen en winnen de Green Startup Award.

Koplopers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunnen zich opgeven voor de MVO-prijs Utrecht 2015. Bedrijven kunnen zo laten zien wat ze doen aan MVO en een voorbeeld zijn voor anderen. De winnaar krijgt de MVO-award en mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht noemen.

Meedoen met Festival het Groene Peloton

Meer informatie over het festival en aanmelding voor de verschillende onderdelen is te vinden op www.groenepeloton.nl.