Groen aan de Buurt! Doe jij ook mee?

april 6, 2017

Groen aan de Buurt! Doe jij ook mee?

Wonen in een mooie groene wijk – dat willen we allemaal wel. Maar in veel buurten is daar nog best wat aan te verbeteren. Is dat bij jou ook zo en heb je daar zelf goede ideeën voor? Dan merk je misschien dat het soms lastig is om die ideeën werkelijkheid te laten worden. IVN Utrecht, de NMU en Landschap Erfgoed Utrecht willen dit de komende twee jaar makkelijker maken met het project Groen aan de Buurt.

groen aan de buurt
Vertegenwoordigers van de gemeenten Woudenberg, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Nieuwegein, Bunschoten, Eemnes gaan actief aan de slag met ‘Groen aan de Buurt’ – laarzen en al!

Op de spetterende startconferentie van Groen aan de Buurt ondertekenden zeven gemeenten de samenwerkingsovereenkomst met het Groen aan de Buurt-team: Wijk bij Duurstede, Bunschoten, Nieuwegein, Woudenberg, Eemnes, Soest en Bunnik. Zij gaan bewonersgroepen actief helpen om hun buurt te vergroenen. Op de website www.groenaandebuurt.nl kunnen ze daarvoor al veel informatie en inspiratie vinden.

‘Samen zetten we in op actieve betrokkenheid van mensen bij natuur dicht bij huis,’ zei Gedeputeerde Mirjam Maasdam tijdens de conferentie. ‘We kunnen ruimte geven aan groene initiatieven van onderop, door goed naar elkaar te luisteren, ons in elkaar te verdiepen en van elkaar te leren.’ Zo kunnen we ervoor zorgen dat gemeenten en inwoners elkaar nog beter weten te vinden en ook echt tot resultaat komen.’

groen aan de buurt
Gedeputeerde Mirjam Maasdam in gesprek met Ivo Brautigam (Landschap Erfgoed Utrecht).

We hebben een droom
Samen vergroenen is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor onze gezondheid. De droom van het Groen aan Buurt-team is daarom dat steeds meer mensen meehelpen om hun eigen omgeving mooier en groener te maken. Droom jij daar ook van en heb je daar ideeën voor in je eigen omgeving? Neem dan contact op via servicepunt@groenaandebuurt.nl.

Kijk voor meer informatie over Groen aan de Buurt op www.groenaandebuurt.nl.

Groen aan de Buurt is een initiatief van IVN Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Landschap Erfgoed Utrecht. De provincie Utrecht is opdrachtgever en financier.