Goed eerste jaar voor windmolens Nieuwegein

mei 23, 2016

Goed eerste jaar voor windmolens Nieuwegein

Windpark Nieuwegein heeft een erg goed eerste jaar achter de rug. De molens draaiden goed en de energieproductie kwam met 28,1 miljoen kilowattuur 11 procent hoger uit dan verwacht. Genoeg elektriciteit voor ruim 8.000 huishoudens.

Nieuwegein: windmolensWethouder Peter Snoeren noemt het een mooi resultaat. ‘We willen graag samen met de stad een route uitstippelen naar een klimaatneutrale stad. Dit is een goeie en noodzakelijke stap op weg.’ 

Scholieren Nieuwegein naar het Windlab

Niets is zo leuk als de wind in het echt te beleven. Daarom heeft Eneco tien klassen van de basisscholen in Nieuwegein uitgenodigd om het Eneco WindLab in Amsterdam te bezoeken. Leerlingen van groep 7/8 van Montessorischool De Vleugel waren de eerste uit Nieuwegein die het WindLab bezochten.

Docent Gery Dilling: ‘De hele klas was super enthousiast! De excursie was leerzaam en goed georganiseerd. De kinderen vonden het erg leuk en mochten veel doen en ontdekken.’ In het WindLab maken de kinderen kennis met windenergie, ontdekken ze de kracht van de wind, bouwen ze een eigen windmolen en nemen ze een kijkje in een echte windmolen die vlakbij staat. Scholen die nog belangstelling hebben in een excursie naar het WindLab kunnen informeren bij Eneco via de website

Windapp

Windpark Nieuwegein, pal naast de A27, telt vijf windmolens met elk een capaciteit van twee megawatt. De groene prestaties van de vijf windmolens zijn ook te volgen via de Eneco Wind App: een gratis app voor Android, Windows en iPhone met actuele informatie over een tiental windparken van Eneco in Nederland, België en Groot-Brittannië.